17.1.15

Καραμανλής: Μην χτυπάτε ευθέως τον Τσίπρα, αλλά τις… συνιστώσες

Λανθασμένη θεωρεί ο Κώστας Καραμανλής τη στρατηγική της απευθείας κριτικής και σύγκρουσης με τον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας ότι ο πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να εστιάσει στα… μαργαριτάρια από τις συνιστώσες και τα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνώρισε αποθεωτική αποδοχή κατά τη χθεσινή παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, κάτι που προκάλεσε αίσθηση, και σύμφωνα με τον “Βηματοδότη”, έδωσε συμβουλές προς τα στελέχη της ΝΔ.
“Μιλώντας σε στενό κύκλο (υποψηφίων και συνεργατών του) είπε ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα και κυρίως πώς βλέπει σήμερα τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω. Συμβουλεύει, για παράδειγμα, τους υποψηφίους να μη… χτυπούν ευθέως τον Τσίπρα, γιατί είναι δημοφιλής και ο κόσμος τον θεωρεί το πιο ισχυρό χαρτί που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνουν όμως κριτική στις συνιστώσες και πάνω απ’ όλα στο λεγόμενο κυβερνητικό πρόγραμμά του. Αλλωστε, όπως παρατήρησε, ο κ. Τσίπρας είναι πολύ προσεκτικός, ακολουθεί έξυπνη στρατηγική σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ακόμη ότι σε αυτές τις εκλογές οι κεντρογενείς ψηφοφόροι πάνε παντού και πρέπει να δοθεί μάχη ως την τελευταία στιγμή ώστε να τους κερδίσει ή να τους επανακερδίσει η ΝΔ. Μου λένε ότι ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο και για τη στάση των Ευρωπαίων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την άποψή του (όπως μου τη μετέφεραν) οι Ευρωπαίοι μπορεί στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να κρατούν στάση αναμονής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι πιθανόν να μη συμβεί το ίδιο αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές. Ισως να σκληρύνουν τη στάση τους προκειμένου να δώσουν έτσι ένα ισχυρό μήνυμα και στην Ισπανία (με τους Podemos)”.

http://ysterografa.gr/