2.1.15

Ποιοι πάνε στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου

Εντός της ημέρας δημοσιοποιούνται οι προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου και αύριο Σάββατο, το απόγευμα, σε εκδήλωση θα ανακοινώσει ο ίδιος το νέο κόμμα. Η ημερομηνία 3 Ιανουαρίου επελέγη προφανώς για να γίνει ο συνειρμός με την 3η Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. 


​Το όνομα και το λογότυπο θα φέρουν ισχυρούς συμβολισμούς σε σχέση με την παρακαταθήκη του Ανδρέα ΠαπανδρέουΟι επιτελείς του πρώην πρωθυπουργού είναι σφίγγα τόσο για το όνομα όσο και για τις λεπτομέρειες του νέου κόμματος. Είναι, ωστόσο, βέβαιο ότι το όνομα και το λογότυπο θα φέρουν ισχυρούς συμβολισμούς σε σχέση με την πολιτική παρακαταθήκη του Α. Παπανδρέου αλλά και του ίδιου του Γ. Παπανδρέου, με έμφαση στην προοδευτική διακυβέρνηση, την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις με φιλολαϊκό πρόσημο, την αλλαγή και την Κεντροαριστερά. 

Στην εκδήλωση - που, όπως διευκρινίζεται, δεν θα γίνει στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», όπως ακούστηκε - αναμένεται να δοθεί η διακήρυξη των προγραμματικών θέσεων Παπανδρέου. Θα πρόκειται για ένα απάνθισμα όσων κατά καιρούς έχει υποστηρίξει σε ομιλίες του. Δεν είναι βέβαιο αν θα ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα, δεδομένου ότι σε κάποιες περιοχές δεν έχουν κλείσει ακόμη. Ωστόσο, θα υπάρξει μια γεύση των στελεχών που θα τον περιστοιχίζουν. 

Θεωρείται βέβαιο ότι στο εγχείρημα θα μετέχουν οι: 

- Φίλιππος Σαχινίδης (νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ, θα κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στη Λάρισα)
- Θάνος Μωραΐτης (νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία) 
- Γιώργος Πεταλωτής (υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης)
- Μιχάλης Καρχιμάκης (υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου)
- Σωκράτης Ξυνίδης (υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης)
- Ρεγγίνα Βάρτζελη και Φίλιππος Πετσάλνικος (πιθανόν υποψήφιοι στο Επικρατείας)
- Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (επί των οργανωτικών)
- Γιώργος Πετρουλάκης.

​Ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να είναι ενοχλημένος από τη συμμετοχή στελεχών του «παλιού ΠΑΣΟΚ»Ορισμένες πληροφορίες θέλουν να σκέπτονται τη μεταπήδηση στο κόμμα Παπανδρέου στελέχη όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Αντιθέτως, εξαιρετικά δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος, καίτοι είχε δηλώσει «παρών» στη νέα κίνηση, φέρεται να είναι ενοχλημένος από τη συμμετοχή στο κόμμα στελεχών που ανήκουν στο «παλιό ΠΑΣΟΚ». 

Στο επιτελείο Παπανδρέου αναθάρρησαν από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που -όπως λένε- δείχνουν ελπιδοφόρα στοιχεία, ενώ επικαλούνται και δημοσιεύματα ξένου Τύπου (Financial Times) που αναδεικνύουν το κόμμα Παπανδρέου σε ρυθμιστή και «μπαλαντέρ» της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.
zougla