17.1.15

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης γιατρού στη Θεσσαλονίκη - Οι Αρχές συνέλαβαν έναν αγρότη

Υπόθεση εκβίασης με θύμα 46χρονο γιατρό, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
 
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 36χρονο αγρότη, ως φυσικό αυτουργό της εκβίασης και 26χρονη υπήκοο Αλβανίας, κατηγορούμενη για άμεση συνέργεια σε εκβίαση.
 
Στην υπόθεση εμπλέκεται επίσης 52χρονος επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απλή συνέργεια σε εκβίαση, ο οποίος δεν συνελήφθη, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.
 
Ο 46χρονος γιατρός κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου του ως τις αρχές Ιανουαρίου, ο 36χρονος συλληφθείς του τηλεφωνούσε και διατύπωνε απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του ίδιου και της οικογένειάς του και ότι απαιτούσε χρηματικό ποσό 500.000 ευρώ, μετακυλίοντας την υποχρέωση αποπληρωμής δανείου, το οποίο είχε χορηγήσει στον 52χρονο συνεργό του.
 
Ο γιατρός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, το 2008 πούλησε ένα πλοίο ιδιοκτησίας του σε ναυτιλιακή εταιρεία, έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου. Η εταιρεία λόγω αδυναμίας να αποπληρώσει ολόκληρο το χρηματικό ποσό, ναύλωσε το πλοίο τους καλοκαιρινούς μήνες του 2013, στην εταιρεία του 52χρονου επιχειρηματία, αντί του ποσού των 60.000 ευρώ.
 
Ο εκμισθωτής για να καλύψει την οικονομική υποχρέωση έναντι της ναυτικής εταιρείας, φέρεται να δανείστηκε 100.000 ευρώ από τον 36χρονο αγρότη.
 
Ο φερόμενος δανειστής λαμβανόντας πληροφόρηση για δήθεν οικονομική ευρωστία του γιατρού και αντιλαμβανόμενος αδυναμία εξόφλησης του δανείου από τον 52χρονο επιχειρηματία, αξίωσε, αυθαίρετα, από τον καταγγέλλοντα πενταπλάσιο χρηματικό ποσό.
 
Στις αρχές Ιανουαρίου, ο 36χρονος φυσικός αυτουργός, συνοδευόμενος από τον 52χρονο επιχειρηματία και την 26χρονη συνεργό του πήγαν στον χώρο εργασίας του γιατρού και απαίτησαν εκ νέου εκβιαστικά το ποσό των 500.000 ευρώ.
 
Μετά από αλλεπάλληλες μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε να τους καταβληθεί σε δόσεις η υποτιθέμενη οφειλή, αρχικά ποσό 100.000 ευρώ, το οποίο ο γιατρός υποχρεώθηκε να παραδώσει στο πλαίσιο συνάντησης που συμφωνήθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
 
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν ο 36χρονος δράστης, ο οποίος παρέλαβε το ποσό που ζητούσε και η 26χρονη, η οποία επιτηρούσε το σημείο συνάντησης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
 defencenet.gr