9.1.15

Σαμαράς: Ο ΣυΡιζΑ λέει ψέματα σε όλους


Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου αναφερόμενος στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος.

«Δεν έχουν αφήσει κανέναν Έλληνα ή ξένο που να μην του έχουν πει ψέμματα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα νικήσει στις εκλογές λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το προβάδισμά του να μειώνεται συνεχώς και στις κάλπες θα το δει να ανατρέπεται πλήρως».


Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι τονίζουν πως θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ μόνο εάν η χώρα τηρεί τις υποχρεώσεις της και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για σύγκρουση που θα οδηγήσει στην καταστροφή. 

Ο ίδιος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διακινδυνεύει την έξοδο της χώρας από το ευρώ και τον ταύτισε με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» που είχε χρησιμοποιήσει ο Γ.Παπανδρέου στις εκλογές του 2009.

«Μιλάνε για συμφωνία για τήρηση των κανόνων. Όμως κάποιοι άλλοι λένε ότι θα τα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αυτά οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ. Λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Πληρώνουμε κάτω από 2% για χρέη λιγότερα από τις χώρες που μας δάνεισαν. Λένε ψέματα και τάζουν παροχές, ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες, ότι δεν θα πληρώσουν χρέη χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα» είπε ο Πρωθυπουργός. 

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης: 

«Το κυριότερο δεν αφήσαμε τη χώρα να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Υποσχεθήκαμε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο. 

»Πιάσαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα και θα βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα. Παρά την ύφεση και τα μνημόνια δώσαμε φορολογικές μειώσεις και στο ΦΠΑ εστίασης και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτά στα δύσκολα, τώρα που η χώρα μπήκε στην ανάκαμψη θα δώσουμε περισσότερα. 

»Επίσης επιβάλαμε μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν πίστευε. Προχωρήσαμε το ηλεκτρονικό κράτος μειώνοντας τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά».

Ο κ. Σαμμαράς εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξει πλέον καμία απολύτως μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα καθώς η χώρα μπήκε νοικοκυρεμένα στη φάση της ανάπτυξης. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ και τα έσοδα θα δίνονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τρομοκρατική επίθεση-σοκ στο περιοδικό Charlie Hebdo Α. «Η Ευρώπη μετά τα τελευταία επεισόδια αλλάζει την στάση της. Χθες έγινε αληθινό μακελειό στο Παρίσι και σήμερα στην Λυών. Είμαστε όλοι Charlie Hebdo. Κάθε σοβαρή χώρα θωρακίζεται απέναντι στην τρομοκρατία και η Ελλάδα ανήκει σε αυτές τις σοβαρές χώρες» είπε.

Επιτιθέμενος εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε ότι «εκφράζουν συμφέροντα όσων δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει και εκείνων που την έφεραν στην κρίση. Είναι οι βολεμένοι και οι πρώην συνδικαλιστάδες τύπου Φωτόπουλου που έπνιγαν την οικονομική ζωή του τόπου και τις επιχειρήσεις. Είναι μαζί τους το λόμπι της δραχμής που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και τώρα θέλουν να αγοράσουν τα πάντα κοψοχρονιά. Αλλά δεν θα τους περάσει».

Κλείνοντας εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πλειοψηφία του λαού θα τιμωρήσει την μειοψηφία των βουλευτών που έσυραν την χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε. 

kerdos.gr