20.1.15

ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ Α.ΣΑΜΑΡΑ Η ΝΔ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ Τεράστια διαρροή δεξιών ψηφοφόρων προς ΣΥΡΙΖΑ - Δείχνουν στον Α.Σαμαρά την έξοδο

Οι δεξιοί ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τη ΝΔ και στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να τιμωρήσουν την πολιτική εξόντωσης τους που εφάρμοσε ο Αντώνης Σαμαράς. Οι διαρροές που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις από τη ΝΔ σε ένα αριστερό κόμμα είναι πρωτοφανείς και συνιστούν απόδειξη αυτού που έχει επανειλημμένα επισημανθεί από το «defencenet.gr» ότι ο πρωθυπουργός διέλυσε τη Δεξιά παράταξη.

Το γεγονός αυτό είναι, μεταξύ άλλων βέβαια, που δίνει ένα ισχυρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα το στοιχείο αυτό δείχνει το δρόμο στον Αντώνη Σαμαρά την επόμενη ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου: Να εγκαταλείψει τη ΝΔ και να ανοίξει τη διαδικασία διαδοχής, η οποία όπως φαίνεται έχει ήδη ξεκινήσει.
Μόνο έτσι μπορεί να συνεννοηθεί πάλι η Δεξιά παράταξη και με έναν ηγέτη που πιθανόν να αναδειχθεί το επόμενο διάστημα η ΝΔ να διεκδικήσει και πάλι νίκη στις εκλογές. Τυχόν εμμονή του Α. Σαμαρά να παραμείνει στο κόμμα μετά από μία ήττα και μάλιστα όπως δείχνουν τα πράγματα ιδιαίτερα μεγάλη θα σημάνει το τέλος του κόμματος.
Πέντε ημέρες πριν οι Έλληνες πολίτες προσφύγουν στις κάλπες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μία διαφορά της τάξεως των 4 έως και 6,5 μονάδων από τη ΝΔ. Η «ψαλίδα» όχι μόνο δεν έκλεισε όπως εκτιμούσαν οι… αναλυτές του Μεγάρου Μαξίμου και της Συγγρού, αλλά εκτιμάται πώς η διαφορά τελικώς θα είναι αρκετά μεγαλύτερη, ίσως προσεγγίσει και διψήφιο ποσοστό.
Σε ένα μεγάλο βαθμό η διαφορά αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι καταγράφεται μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco φαίνεται πώς το 11,5% όσων ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές τώρα στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αντίστροφη ροή, δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, είναι μόλις στο 2%.
Παρόμοιες μετακινήσεις καταγράφει και η μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία το 11% των παλαιών δεξιών ψηφοφόρων επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προς την αντίστροφη κατεύθυνση, από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, κινείται μόνον το 1%.
Οι ψηφοφόροι αυτοί, όπως αναφέρουν οι εκλογικοί αναλυτές είναι «καθαροί»-παραδοσιακοί δεξιοί οι οποίοι θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για την πολιτική που εφάρμοσε και δεν άφησε τίποτα όρθιο. Τους εξοντωτικούς φόρους που επέβαλε, την ανεργία που γιγάντωσε, τα λουκέτα που έβαλε στις επιχειρήσεις, τις υποσχέσεις που μοίρασε και ποτέ δεν τήρησε.
Εκείνο δε που εξόργισε ήταν ο ΕΝΦΙΑ, που ενώ θα έρχονταν να καταργήσει ή να μειώσει το προσωρινό «χαράτσι» του συνεταίρου Ευάγγελου Βενιζέλου (άλλο ένα στοιχείο που έχει εξοργίσει τους δεξιούς) τελικά ήρθε για να μείνει και μάλιστα ως πιο βαρύς φόρος που αναγκάζει τους Έλληνες να ξεπουλάνε τα σπίτια τους και τα ακίνητα τους ή να τους τα παίρνει η εφορία.
Αυτό το ποσοστό των ψηφοφόρων που φεύγει από τη ΝΔ και πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι της τάξεως του 3%. Αυτό που αναζητεί ο Αντώνης Σαμαράς για να «γυρίσει το παιχνίδι», αλλά με αυτά που λέει, αλλά κυρίως έπραξε, αυξάνει τη διαρροή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν διεκδικεί τον τίτλο του αρχηγού της ΝΔ που ιστορικά έστειλε τους περισσότερους δεξιούς ψηφοφόρους σε ένα αριστερό κόμμα, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες και εξτρεμιστικές μάλιστα θέσεις και απόψεις σε πολλά θέματα, όπως εκφράζονται από μέλη συγκεκριμένων συνιστωσών.
Είναι ο πρωθυπουργός που έχει ιστορικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία κινδυνεύει να περιέλθει η χώρα το επόμενο διάστημα. Είναι ο πρωθυπουργός που επιχείρησε να παραμείνει στην εξουσία με μία προεκλογική καμπάνια της πλάκας, των εκβιασμών και της τρομοκρατίας. Ε, αυτά του γυρνούν μπούμερανγκ… Οι δεξιοί του ανοίγουν την πόρτα της εξόδου από τη ΝΔ.
defencenet.gr