11.1.15

Νέα επίθεση στη Γερμανία κατά τζαμιού – Διογκώνεται το κύμα αντίδρασης κατά του ακραίου Ισλάμ

Νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε σε τουρκικό-ισλαμικό τέμενος στην πόλη Dormagenτης Γερμανίας, στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, νωρίς το πρωί της Κυριακής, καθώς το κύμα των αντιδράσεων απέναντι στον εξισλαμισμό της Δύσης  διογκώνεται στην Ευρώπη.
Το περιστατικό είναι το δεύτερο που σημειώνεται μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις κατά  των μουσουλμάνων στη χώρα.

Στον τοίχο του τεμένους- όπως σημειώνει η τουρκική Χαμπερλέρ- γράφηκαν συνθήματα κατά των μουσουλμάνων, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το σύνθημα « Η Γερμανία ανήκει στους Γερμανούς».
Ο Γενικός Πρόξενος  της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ, Αλατίν Τιμούρ, επισκέφθηκε το τζαμί, μετά την επίθεση και κατήγγειλε δημόσια το συμβάν.
Για... ρατσισμό και ισλαμοφοβία κατήγγειλε ο πρόεδρος της τουρκο-ισλαμικής ένωσης για θρησκευτικά ζητήματα, Δρ Νεβζάτ Γιασάρ Ασίκογλου, ο οποίος σημείωσε ότι από την πρώτη επίθεση που έγινε στις 20 Δεκεμβρίου 2014 σε άλλο τζαμί στη Γερμανία, είχε ζητήσει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.
Πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε στη Γερμανία, το 57 τοις εκατό των Γερμανών πολιτών βλέπουν  το Ισλάμ ως απειλή για χώρα, σύμφωνα με το ίδρυμα ‘Bertelsmann’, σημειώνει το δημοσίευμα.
 defencenet.gr