6.1.15

Ο Γιώργος… απείλησε “εχθρούς” και “εμπρηστές”


Στην πρώτη προεκλογική ομιλία του μετά την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο για την πολιτική στάση τους τα χρόνια της κρίσης, ενώ «κάρφωσε» και την κυβέρνηση Καραμανλή, επαναλαμβάνοντας πως τη θεωρεί υπεύθυνη για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Τόνισε πως «πρέπει να μιλήσουμε για τους εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας. Θα ασχοληθεί κανείς επιτέλους για την πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-9; Δεν θα ακούσετε κανέναν άλλον να τα λέει αυτά, κανείς δεν ασχολείται με τους εμπρηστές, αλλά εμείς θα τα λέμε”.
Για την προσωπική του στάση σημείωσε: “Ανέχτηκα για καιρό καταστάσεις, στρογγυλέματα θέσεων. Δεν φυγομάχησα, δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια. Κάποιοι θα πουν ότι το πλήρωσα ακριβά”.
Επίσης, χωρίς να κατονομάσει τον Αντώνη Σαμαρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, άφησε να εννοηθεί πως με τη στάση τους έβαλαν εμπόδια στην Ελλάδα, όσο ήταν Πρωθυπουργός.
Σημείωσε, πάντως, πως μέχρι τις εκλογές έχει πολλά ακόμα να πει…
Όσο για την ίδρυση κόμματος επανέλαβε πως στόχος του είναι η λύτρωση και όχι η διάσπαση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε το τρίπτυχο που θα βασίζεται το νέο κόμμα: απελευθέρωση, ανθρωπιά και ανάπτυξη, εξηγώντας ότι πρώτος στόχος είναι “να λυτρωθούμε”, δεύτερον, “με την ανθρωπιά να βάλουμε προτεραιότητα την αλληλεγγύη. Εμείς βάζουμε μπροστά τους κοινωνικούς δείκτες και όχι τους δημοσιονομικούς δείκτες” και τρίτον την “ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού και τη βιώσιμη ανάπτυξη”.
Επανέλαβε τέλος ότι το κόμμα του δεν θα γίνει “παρακολούθημα κανενός, δεν θα γίνουμε ουραγός της δεξιάς. Πρέπει να δώσουμε φωνή στους χιλιάδες πολίτες. ότι δεν θα υπονομευθεί η φωνή τους όταν εμείς προτείναμε το δημοψήφισμα. Είναι το κίνημα των πολιτών που θέλουμε να το διαμορφώσουν. Είναι δικό σας κίνημα”.


http://ysterografa.gr/