26.1.15

Για ποιο σχεδιασμό μιλάμε; [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ] ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ, ΔΡΟΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ

Τις πληγές μετράει και πάλι η Χίος μετά την ξαφνική νεροποντή που έπληξε το νησί στις 07:00 σήμερα το πρωί.
4 χρόνια μετά την καταστροφική πλημμύρα του 2010 και παρά τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν για την αντιπλημμυρική προστασία σε περιοχές όπως η Καλοπλύτου, η Βερίτη και η Απλωταριά, οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του «π» είναι ακριβώς οι ίδιες.
Σπίτια πλημμύρισαν, καταστήματα καταστράφηκαν και υπέστησαν ζημιές, δρόμοι έγιναν ποτάμια ενώ πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Από τις 7 το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί με όλες της τις δυνάμεις έχοντας δεχθεί πάνω από 70 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων.

Τα προβλήματα

Μέχρι στιγμής τα κυριότερα προβλήματα καταγράφηκαν στο Μερσινίδι όπου κατέρρευσε κομμάτι του βουνού λίγο πριν το Μοναστήρι, στον Βροντάδο όπου οι χείμαρροι ξεχείλισαν, στο Χαλκειός όπου οχήματα παρασύρθηκαν, στην πόλη της Χίου σε περιοχές όπως η Απλωταριά και η Μπέλα Βίστα καθώς και περιφερειακά της πόλης σε Λευκωνιά, Λεωφόρο Ενώσεως και Βαρβάσι.
Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από τις καταστροφές στα καταστήματα


http://politischios.gr/