29.1.15

Π. Κουρουμπλής: «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού»

kouroumplis-tha-iperaspistoume-simferonta-ellinikou-laou1Χωρίς γραβάτες, με επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός περιμένει πολλά από αυτούς και με πρώτη προτεραιότητα την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η τελετή παράδοσης –παραλαβής του υπουργείου Υγείας.
Ο απερχόμενος Υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, παρέδωσε τη «σκυτάλη» του υπουργείου στον νέο υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την εκτίμηση ότι «θα φέρει γνώση και ευαισθησία στο υπουργείο Υγείας».

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση αποτελούν κρίσιμο τομέα, όπου πρέπει «να επικρατήσει ένα περιβάλλον κοινωνικής ασφάλειας και κυρίως πολιτική βούληση ικανή να υπερασπίζεται πρωτίστως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού». Ενός λαού που, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δεν έχει απλώς προσδοκίες, αλλά απαιτήσεις από τη νέα κυβέρνηση. «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, τις πολύ μεγάλες δυσκολίες. Διαθέτουμε όμως πυρακτωμένο πείσμα, μαχητικότητα, επιμονή και υπομονή. Και νομίζω είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας, εργαζομένων, φορέων και πολιτικής ηγεσίας, να παραχθεί έργο ουσιαστικό σε μια κοινωνία που πονάει και σφαδάζει από αυτή τη φοβερή κρίση που χτύπησε τον τόπο», τόνισε.
«Στον κρίσιμο τομέα της δημόσιας περίθαλψης θεωρούμε ότι υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα, ανεπάρκειες και στρεβλώσεις που επείγονται να αντιμετωπιστούν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης ζήτησε τη στήριξη σε αυτήν την προσπάθεια των ιατρικών συλλόγων, των επαγγελματιών, των συλλόγων των εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων αλληλεγγύης.
«Εμείς κάναμε ένα βήμα, εσείς κάντε τα δύο», παρότρυνε τη νέα ηγεσία ο τ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος. «Η δική σας επιτυχία θα έχει σχέση με την υγεία του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.
Προτεραιότητες
Οι αρμοδότητες μεταξύ υπουργού και αναπληρωτών δεν έχουν ακόμη καταμεριστεί, ενώ οι εξειδικευμένες στοχεύσεις αναμένονται με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Ξανθός τόνισε ωστόσο ότι τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης θα αφορούν στην κάλυψη των ανασφάλιστων, αλλά και στη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλισμένων, «που με τις διαρκείς επιβαρύνσεις, μετατρέπονται σε λειτουργικά ανασφάλιστους».
Τρία είναι τα πεδία παρέμβασης, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός: 1. η ανακούφιση, 2. η επιβίωση των δημόσιων δομών και 3. η αναδιοργάνωση του συστήματος.
http://diagnosispress.gr/