26.1.15

Κι αν ο Τσίπρας προτείνει (πράγματι) τον Αβραμόπουλο;

Ο… αστικός μύθος (;) περί του “φλερτ” του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα πάρει πλέον τις πραγματικές διαστάσεις του μέσα στις επόμενες μέρες, όταν και ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει την επίσημη πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Οι ενδείξεις πολλαπλασιάζονται ότι, στο περιθώριο της άρνησης του Κώστα Καραμανλή, ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν αποτελεί τη βασική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.
Οι περισσότερο προσεκτικοί άλλωστε, σημείωναν την αποστασιοποίηση Αβραμόπουλου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στη σκιά του θεσμικού ρόλου του στις Βρυξέλλες, τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου δεν διέψευσε ότι θα τον ενδιέφερε το ενδεχόμενο, παρά μόνο ότι “υπάρχει θέμα”, και το χθεσινό συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο παραπάνω μωσαϊκό θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στην προχθεσινή “Real News”, σύμφωνα με το οποίο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχεται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ότι, στην περίπτωση που του προταθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν θα μπορεί να αρνηθεί, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να γίνει σε κάποιον Έλληνα πολίτη.
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν επιπροσθέτως ότι, προτείνοντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκαλούν “στρατηγική αμηχανία” στη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει ξεκαθαρίσει δια του Αντώνη Σαμαρά ότι θα στηρίξει και πάλι τον Σταύρο Δήμα, ως διάδοχο του Κάρολου Παπούλια.
ysterografa