4.1.15

Ντόρα: Με αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, δεν θα κυβερνήσει ποτέ…


Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στο “Βήμα της Κυριακής” και τον Βασίλη Χιώτη, ενώ την ίδια ώρα απευθύνει προσκλητήριο συσπείρωσης στο σύνολο των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς.
Το κείμενο της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στο “Βήμα της Κυριακής” και στον Βασίλη Χιώτη, έχει ως εξής:

Λέτε ότι στόχος της ΝΔ στις εκλογές είναι η νίκη. Για να νικήσετε όμως, θα πρέπει να πείσετε να επιστρέψουν οι πληγωμένοι κι οι απογοητευμένοι  ψηφοφόροι σας…
Στην ΝΔ, τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη όσα μας πλήγωσαν και μας χώρισαν τα τελευταία χρόνια. Να καλέσουμε σε συσπείρωση όλες τις δυνάμεις της μεγάλης φιλελεύθερης – δημοκρατικής παράταξης. Κι απευθύνομαι σε όλους, όσοι έστω και μια φορά τα τελευταία χρόνια εμπιστευτήκαν την ΝΔ. Τώρα είναι η ώρα την αλήθειας. Προσωπικές στρατηγικές ή μικροπολιτικές τακτικές δεν χωρούν και δεν θα συγχωρεθούν από τον κόσμο της παράταξης. Έχουμε επιχειρήματα και μπορούμε να αρθρώσουμε καθαρό και ρεαλιστικό πολιτικό λόγο, μακριά από τις πολωτικές και διχαστικές λογικές της αντιπολίτευσης.
Και γιατί να σας πιστέψουν οι πολίτες, ότι θα κάνετε όσα δεν κάνατε μέχρι τώρα;
Τα δυόμισι αυτά χρόνια έγιναν σημαντικές προσπάθειες. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι προχώρησαν αλλαγές που ήταν δύσκολες. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα περισσότερα και κυρίως ταχύτερα. Όμως πετύχαμε πολλά. Η νίκη της ΝΔ στις εκλογές θα κλείσει το ζήτημα της σταθερότητας με οριστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο.
Αν κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ. η διαπραγμάτευση θα είναι πιο εύκολη. Κι αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες. Ενώ αν τις κερδίσει ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. θα ξαναχάσουμε το τιμόνι, πάνω που αρχίσαμε να το κρατάμε μόνοι μας.
Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε επενδύοντας σε μια στρατηγική φόβου και  τρομοκράτησης των ελλήνων;
Δεν τους τρομάζουμε εμείς τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας τους τρομάζει με αυτά που λέει ότι θα κάνει όταν κυβερνήσει. Τους τρομοκρατεί με αυτά που υπόσχεται, ενώ γνωρίζει και ίδιος ότι δεν γίνονται. Οι δηλώσεις των συντρόφων του προκαλούν ανησυχία και ανασφάλεια. Διότι αυτά που λένε, προκαλούν ήδη και την οργή της Ευρώπης. Προκαλούν την αντίδραση των αγορών. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. τρομάζει όλους, διότι δυστυχώς δεν δείχνουν να συνετίζονται ούτε τώρα που σήμανε η ώρα των εκλογών.
Γιατί το λέτε αυτό;
Διότι παρακολούθησα με μεγάλη θλίψη, την πρώτη προεκλογική του ομιλία στον Κεραμεικό. Ο κ. Τσίπρας προαναγγέλλει ήδη εξεταστικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια. Τάζει «άρτον και θεάματα». Κι επειδή γνωρίζει ότι δεν μπορεί να δώσει άρτο, στήνει παραστάσεις πολιτικών διώξεων στη Βουλή. Γνωρίζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι όλα όσα λέει για την οικονομία είναι «αέρας φρέσκος», είναι πράγματα ανέφικτα και χρησιμοποιεί ως προπέτασμα καπνού τις εξεταστικές επιτροπές.
Διότι η περίοδος χάριτος τελείωσε για τον κ. Τσίπρα τώρα που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος. Τώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να μιλάει για νταούλια που θα τα βαράει και χορεύει η Ευρώπη. Διότι η Ευρώπη τον ακούει και του απαντά. Αφησε λοιπόν τα νταούλια και τους ζουρνάδες κι άρχισε τον … καρσιλαμά. Τον πολιτικό καρσιλαμά με εξεταστικές και μεθόδους διχαστικές και επικίνδυνες…
Πιστεύετε ότι δεν θα κάνει τίποτα από όσα υπόσχεται;
Πιστεύω ότι με αυτά που λέει, δεν θα κυβερνήσει ποτέ γιατί οι πολίτες θα του γυρίσουν την πλάτη. Αλλά ακόμη κι αν οι Έλληνες ξεγελαστούν και τον εμπιστευτούν, ή θα κάνει μια γενναία κυβίστηση ή αλλιώς θα βάλει τη χώρα σε νέες και πολύ πιο επώδυνες περιπέτειες.
Ρωτώ κι εγώ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ με ποιόν τρόπο θα χρηματοδοτήσουν αυτό το πρόγραμμα των 12 δισ. της Θεσσαλονίκης, και απάντηση δεν παίρνω. Για να μην κοροϊδευόμαστε. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.
Αν κυβερνήσει ο Τσίπρας θα κυβερνήσει γιατί εσείς κάνατε λάθη. Ή μήπως δεν κάνατε;
Προφανώς και έγιναν και λάθη. Είναι αλήθεια πως από τον Ιούνιο και έπειτα η κυβέρνηση παρουσίασε μια μεταρρυθμιστική κόπωση. Όμως, να είμαστε ειλικρινείς. Στην κυβέρνηση δεν ήμασταν μόνοι μας και σας θυμίζω, ότι ο εταίρος μας, το ΠΑΣΟΚ, κάθε δύο μέρες εμφάνιζε ενστάσεις και απειλούσε ότι η κοινοβουλευτική τους ομάδα θα καταψηφίσει νομοσχέδια που έρχονταν στη Βουλή. Όπως και να έχει, τώρα είναι η ώρα της μάχης. Και εμείς, στην ΝΔ, μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας και την αυτοκριτική μας κάνουμε αλλά και σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση καταθέτουμε.
Αυτά τα δυόμισι χρόνια, η ΝΔ, αυτοαπομονώθηκε. Τώρα που ήρθε η ώρα συγκρότησης των εκλογικών συνδυασμών, μπορεί να επιτύχει διεύρυνση του πολιτικού της χώρου και προς ποια κατεύθυνση;
Η ΝΔ, ήταν πάντοτε ένα κόμμα που στις τάξεις της είχε ανθρώπους από την λαϊκή Δεξιά μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς. Όλοι όμως βρίσκονταν κάτω από τις ίδιες αρχές και ασπάζονταν κοινές αξίες. Και ο ιδεολογικός πυρήνας της παράταξης στις νικηφόρες περιόδους της, ήταν εστιασμένος στο Κέντρο και στην φιλελεύθερη πολιτική. Πιστεύω ακράδαντα, ότι πρέπει να επιχειρηθεί ένα ουσιαστικό άνοιγμα προς το Κέντρο και προς τις ευρωπαϊκές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα, ισχυρό μέλος της Ευρώπης. Η συσπείρωση αυτών των δυνάμεων στις τάξεις της ΝΔ, είναι πλέον επιβεβλημένη.
Υπάρχει χώρος στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για στελέχη του ΛΑΟΣ ή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων;
Σας είπα, η ΝΔ, είναι ένα κόμμα που χωράει όλους, αρκεί να αποδέχονται τις βασικές ιδεολογικές αρχές της και τις προγραμματικές της προτάσεις. Όσα λοιπόν στελέχη, του ΛΑΟΣ ή των ΑΝΕΛ, εκτιμούν ότι έκαναν λάθος επιλογή και αναγνωρίζουν ότι η πολιτική πρόταση της ΝΔ είναι η μόνη ουσιαστική και ρεαλιστική πρόταση για να αποφύγει η χώρα νέες περιπέτειες, είναι ευπρόσδεκτα στη ΝΔ.
Όσοι ανεξάρτητοι ψήφισαν Δήμα στις προεδρικές εκλογές πρέπει κατά την γνώμη σας να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια σας;
Εκείνοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που επέλεξαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, επέλεξαν τη σταθερότητα της χώρας και την αποφυγή του εκτροχιασμού. Προφανώς και τοποθέτησαν τους εαυτούς τους μέσα στο ευρωπαϊκό μέτωπο, άρα θα μπορούσαν να συστρατευθούν με τη ΝΔ. Σε αυτούς, βεβαίως, κατά την γνώμη μου δεν συμπεριλαμβάνονται οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στη Ν.Δ. χωρούν όλοι. Όλοι πλην της Χρυσής Αυγής…
Η πρώτη αποστολή της Νέας Βουλής, θα είναι να εκλέξει ΠτΔ. Αν πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή του για το ύπατο αξίωμα;
Εμείς κάναμε την επιλογή μας. Προτείναμε τον κ. Δήμα και η κοινωνία μας δικαίωσε. Γι αυτό και ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. θα πρέπει να αναλάβει από τώρα τις ευθύνες του. Και να μας πει από τώρα ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο αν κερδίσει τις εκλογές. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και να τον κρίνουν και γι αυτή την επιλογή του στις εκλογές”.
http://ysterografa.gr/