24.1.15

«ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ» Τι λέει ο Ξηρός για τον ξυλοδαρμό του


Μέλος Πυρήνων προς Αγγελική:"αυτός είναι βλάκας"


Επίθεση από συγκρατούμενό του στις φυλακές Δομοκού δέχθηκε χθες το απόγευμα ο βαρυποινίτης, καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός.

 Όπως ανέφερε ο συνήγορός του, Φρ. Ραγκούσης, ο Ξηρός χθες, αμέσως μετά τη λήξη του επισκεπτηρίου, όπου είχε δει τους γονείς του και ενώ προχωρούσε προς το κελί του δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενό του με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Ο κ. Ραγκούσης τονίζει πως ο εντολέας του γνωρίζει ποιος του επιτέθηκε και δεν επιθυμεί να καταγγείλει το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης κατά του βαρυποινίτη είναι ποινικός κρατούμενος.


Αγνωστο είναι προς το παρόν εάν ο κρατούμενος αυτός λειτούργησε μόνος του ή ακολουθούσε κάποια εντολή, πιθανότατα από τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων», καθώς οι σχέσεις τους με τον «Μανώλη» της 17Ν τον τελευταίο διάστημα, μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, είναι τεταμένες.
Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού έχουν μεταφερθεί οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας, με τους οποίους ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να μην έχει ουδεμία σχέση.
Τα μέλη των «Πυρήνων», από την πρώτη στιγμή που γνώρισαν τον Ξηρό μέσα στη φυλακή τον θεωρούσαν ως «αναλώσιμος» και φέρεται, μάλιστα, ότι τον βοήθησαν να αποδράσει, να κρυφτεί προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν σε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων, με αποκορύφωμα το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά την απόδραση τους σχεδίαζαν να τον... "τσιμεντώσουν", να ρίξουν τη σορό του στη θάλασσα, δηλαδή να τον "απολύσουν", όπως έγραφαν στα κωδικοποιημένα μηνύματα τους που βρέθηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου.
Όπως φαίνεται στους διαλόγους τους, μέσω σημειωμάτων, με την 22χρονη Αγγελική, τα μέλη των Πυρήνων έβριζαν τον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη και ταυτόχρονα ετοίμαζαν τη δολοφονία του.
Αγγελική: Εύχομαι αυτό που κάνω να το ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας.
Μέλος Πυρήνων: Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και να τον κανονίσουμε τον σκατόψυχο και να τον πετάξουν μέσα σε ένα ρέμα. Υπομονή όμως. Μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα "απολυθεί".
Μάλιστα τα μέλη των Πυρήνων έλεγαν ότι ο Ξηρός εάν συλληφθεί θα τους "καρφώσει" στην αντιτρομοκρατική, όπως είχε κάνει το καλοκαίρι του 2002 με τα μέλη της 17 Νοέμβρη.
Αγγελική: Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;

Μέλος Πυρήνων: Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν τον βλάκα και όταν τον πάνε στην αντιτρομοκρατική θα μας "δώσει" όλους, όπως έκανε ο μ......ς με τη 17 Νοέμβρη. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας.
Σύμφωνα με τις Αρχές η Αγγελική ήταν πρόσωπο - "κλειδί" στον επιχειρησιακό βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης, και είχε πάρει εντολή από τους έγκλειστους "πυρήνες" να προχωρήσει άμεσα το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού με την κωδική ονομασία "Γοργοπόταμος".
Μέλος Πυρήνων προς Αγγελική: Βιάσου όσο μπορείς να γίνει η ενέργεια, γιατί αυτός είναι βλάκας, δεν προσέχει καθόλου, θα τον πιάσουν και μετά θα μας "τσιμεντώσουν" για πολλά χρόνια στη φυλακή. Μην ξεχνάς σε λίγο ανοίγει ο Δομοκός και θα μας στείλουν όλους εκεί.
Τα μέλη των Πυρήνων θεωρούσαν τον Ξηρό υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν εξερράγησαν οι βόμβες στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας και στην εφορία Κορυδαλλού. Την οργή τους για την αποτυχία την εξέφρασαν στον ίδιο, όπως φαίνεται στα σημειώματα.
Μέλος Πυρήνων προς Ξηρό: Πόσο μ......ς είσαι, έβαλες λίγη εκρηκτική ύλη, κανονικά έπρεπε να έχεις ανατινάξει το τμήμα.
Αλλά και σε μήνυμα τους στην Αγγελική, μετά την αποτυχημένη επίθεση με παγιδευμένο δέμα στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας έγραφαν: "Είναι βλάκας, χαζός. Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω..."

Μάλιστα για να κρατήσουν ανενεργό τον Ξηρό στη γιάφκα της Αναβύσσου, ηγετικό μέλος των πυρήνων του είχε γράψει: "Να ξέρεις ότι στο Κ2 (γιάφκα Λουτρακίου) θα πάει να μείνει ο Κώστας (Αγγελική) και ο Στέλιος (29χρονος Αλβανός) για να μαγειρέψουν στα τάπερ. Μετά θα μεταφέρουμε το βαρέλι (βόμβα) μόλις έρθουν τα υγρά (εκρηκτικά)".
Στις επικοινωνίες τους με την Αγγελική τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικούς, ενώ η 22χρονη τις είχε αποθηκεύσει σε δύο κάρτες μνήμης μέσα σε κρύπτη ταμπακιέρας στη γιάφκα του Λουτρακίου, καθώς δεν περίμεναν ότι οι αστυνομικοί θα εντόπιζαν και τις δύο γιάφκες.

πηγη: ethnos