18.1.15

Ο Τσίπρας θα ζητήσει από τον Ντράγκι την αποπομπή Στουρνάρα

Την αποπομπή του Γιάννη Στουρνάρα από τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας θα δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και σχηματίσει κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα δεν έχουν πλέον ενδοιασμούς για την τύχη του διαχρονικού, στενού συνεργάτη του Κώστα Σημίτη, και προετοιμάζονται για να καταθέσουν σχετικό… αίτημα αποπομπής στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Χωρίς την έγκριση της Φρανκφούρτης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δεν αλλάζει, στον ΣΥΡΙΖΑ όμως θα παρουσιάσουν στον Ιταλό κεντρικό τραπεζίτη της Ευρώπης μια σειρά από δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις του Γιάννη Στουρνάρα, που οι ίδιοι εκτιμούν ότι λειτούργησαν υπονομευτικά για την ελληνική οικονομία.
Στον ΣΥΡΙΖΑ παρομοιάζουν τη στάση Στουρνάρα με εκείνη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά τις εκλογές του 2009 τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, όταν με τις δηλώσεις του περί “Τιτανικού”, επιτάχυνε την πορεία της Ελλάδας προς το Μνημόνιο.
ysterografa