15.1.15

Χαώδης η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στα αστικά κέντρα - Σε πανικό ο Α.Σαμαράς θυμάται τώρα τους δεξιούς


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Χαοτική είναι η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στην Αττική και στα αστικά κέντρα. Γεγονός που προκαλεί πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου και στη λεωφόρο Συγγρού, καθώς η «ψαλίδα» όχι μόνο δεν μειώνεται, όπως πίστευαν και διέρρεαν, αλλά διευρύνεται υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μία παγίωση της διαφοράς μεταξύ των δύο κομμάτων, η οποία κινείται περίπου στο 3%. Θυμίζουμε πώς οι δημοσκοπήσεις των ιδίων εταιρειών, που κάθε άλλο παρά αξιόπιστες αποδείχθηκαν, έδειχναν παραμονές των Ευρωεκλογων πώς η ΝΔ είναι πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ με 1-1,5%, ορισμένες ακόμη και ότι πήρε «κεφάλι» η ΝΔ και τελικώς βρέθηκε το κυβερνών κόμμα να χάνει με 4 μονάδες διαφορά.
Με τα σημερινά δεδομένα μπορεί η «ψαλίδα» να ξεπεράσει ακόμη και το 6% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και να προσεγγίσει το 8%, καθώς στις Περιφέρειες που κρίνουν εν πολλής το αποτέλεσμα, όπως είναι η Β’ Αθηνών, η ΝΔ ψάχνει να βρει την… ψήφο της.  
Σε μία προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει πρωτοβουλία και κατεβαίνει στους ψηφοφόρους (τώρα τους θυμήθηκε) επιχειρώντας άνοιγμα σε αυτούς που ανήκουν στη ευρύτερη δεξιά παράταξη με τη θεωρία της χαμένης ψήφου, αλλά και στους αναποφάσιστους που δεν θέλουν να κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Αυτοί όμως, και μιλάμε για τους ψηφοφόρους της δεξιάς παράταξης είναι αλλού και συγκεκριμένα στη Χρυσή Αυγή. Ακόμη και τώρα, με την ηγεσία του κόμματος φυλακισμένη, όπως και πολλούς βουλευτές ο Λαικός Σύνδεσμος κερδίζει ψηφοφόρους από τη ΝΔ και θα είναι το τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Είναι αδιανόητο και προδίδει πανικό να επιχειρεί ο Α. Σαμαράς να επιχειρεί να πείσει τους Αθηναίους και τους Έλληνες πολίτες να τον ψηφίσουν φέρνοντας στην Αθήνα το Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος έχει αποτύχει στα πάντα, η χώρα τους έχει την υψηλότερη ανεργία στην Ε.Ε., ο ίδιος και η κυβέρνηση του βουλιάζουν στα σκάνδαλα και εμφανίζεται ως υποτακτικός της Άνγκελας Μέρκελ.
Είναι επίσης θλιβερό για τον πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο της ΝΔ να προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος στη Μακεδονία, μίας επίσης παραδοσιακή δεξαμενή ψηφοφόρων για την ΝΔ, όταν ο ίδιος άδειασε τον Απόστολο Τζιτζικώστα και προώθησε για την Περιφέρεια τον Γιάννη Ιωαννίδη.
«Αυτά τα λάθη θα τα πληρώσουμε πολύ ακριβά» ανέφερε πηγή της ΝΔ και εμφανώς σε κλίμα ηττοπάθειας πρόσθεσε πώς το κόμμα και ο Α. Σαμαράς συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία και τις τελευταίες ημέρες στη λογική της πόλωσης και της σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που έχει αποδειχθεί πώς δεν επιφέρει αποτελέσματα.
Σημειώνεται πώς την τελευταία εβδομάδα οι ψηφοφόροι συγκλίνουν προς το πρώτο κόμμα. Και αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, ότι σήμερα είναι κοντά στο 3-3,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τότε στις 25 Ιανουαρίου μπορεί να ξεπεράσει το 6%.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Ποντίκι», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% ενώ η ΝΔ 27,8%.
Ακολουθεί το Ποτάμι με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 5%, το ΚΚΕ με 4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,6%. Κάτω από το όριο του 3% είναι οι ΑΝΕΛ με 2,6% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,4%. 'Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των ερωτηθέντων ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,3%. Παραμένει δηλαδή ακόμη υψηλό.
Στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι 3,5%. Σε σχέση δε με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων αυξήθηκε, έστω και οριακά.
 defencenet.gr