2.1.15

Τουρκία - Οχυρωματικά έργα υπέρ των τζιχαντιστών;


Οχυρωματικά έργα άρχισαν να κατασκευάζουν οι Τούρκοι κατά μήκος των συνόρων τους με την Συρία, για να αντιμετωπίσουν, τυχόν επιθέσεις των τζιχαντιστών. 

Οι τζιχαντιστές, για να αποφύγουν τους συμμαχικούς, εναντίον τους, αεροπορικούς βομβαρδισμούς, καταφεύγουν κοντά στα τουρκικά σύνορα. 

Με τον τρόπο αυτό οι τζιχαντιστές αποφεύγουν τα αεροπορικά πλήγματα, τόσο από τις συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις, αλλά και από την αεροπορία του Άσαντ, που μη επιθυμώντας εμπλοκή με την Τουρκία, δεν βομβαρδίζει στις συνοριακές περιοχές. Έτσι οι Τούρκοι καλύπτουν, εμμέσως, τους τζιχαντιστές. 


Οι τζιχαντιστές, από το Χαλέπι, έχουν καταφύγει σε ένα μια εγκατάσταση διανομής φυσικού αερίου, απέναντι από την τουρκική επαρχία Κιλίς, την οποία εγκατάσταση χρησιμοποιούν ως βάση, έχοντας οχυρώσει την γύρω από αυτήν περιοχή. 

Οι Τούρκοι συγκέντρωσαν δυνάμεις στην περιοχή του Κιλίτς και άρχισαν να κατασκευάζουν ορύγματα και τάφρους κατά μήκος των συνόρων. 

Ωστόσο η τουρκική αυτή κίνηση έχει διπλή ανάγνωση, καθώς, δεδομένης της τουρκικής υποστήριξης προς τους τζιχαντιστές, ουδείς μπορεί να παράσχει διαβεβαιώσεις πως τα οχυρωματικά αυτά έργα δεν κατασκευάζονται για να παράσχουν κάλυψη στους τζιχαντιστές, σε περίπτωση που πιεστούν από τιος συμμαχικές ή τις συριακές δυνάμεις. 

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert