4.1.15

Εξουσιοδοτούν το ΣΔΟΕ να καταστρέφει έγγραφα και εξασφαλίζουν το ακατάσχετο στις περιουσίες των βουλευτών

Efenpress: Πρόκληση για Συνταγματική Εκτροπή;

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΟΧΗΣ
Με μια απόφαση express ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης πέρασε στο διοικητή του ΣΔΟΕ την αρμοδιότητα καταστροφής των εγγράφων του εν λόγω οργανισμού εν μέσω προεκλογικής περιόδου!
 
Σοβαρά ζητήματα διαφάνειας θέτει η απόφαση αυτή που καμμια σχέση δεν έχουν να κάνουν με την εντιμότητα και την ευνομία κορυφαίων διοικητικών στελεχών
αλλά με αυτούς που νομοθετούν.
 
Σημειώνεται ότι το ΣΔΟΕ χειρίζεται υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος για σκάνδαλα όπως αυτά των υποβρυχίων, για την λίστα Λαγκάρντ κλπ
 
Η απόφαση αυτή προκαλεί αφού δείχνει σαν να πάρθηκε για την προστασία των μελών της κυβέρνησης Σαμαρά μετεκλογικά που θα πάψουν να βρίσκονται στην εξουσία, καθώς πολλές ενέργειες του ΣΔΟΕ αφήνουν ερωτηματικά, ειδικά σε ότι αφορά καταγγελίες πιέσεων σε αντιμνημονιακούς βουλευτές για να ψηφίσουν ΠτΔ.
 
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος είχε καταγγείλει προ μηνός ότι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δέχθηκαν πιέσεις από κλιμάκια του ΣΔΟΕ.
 
Ο κ. Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δέχθηκε πέντε επισκέψεις για έλεγχο από εφοριακούς. Στην ερώτηση αν υπήρξε και προσπάθεια εκβιασμού για να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠτΔ, ο κ. Καμμένος είχε πει:
 
«Ξεκάθαρα, όταν το ΣΔΟΕ ελέγχει από τους 12 βουλευτές τους 9. Όταν πιεζόμαστε για δήθεν έρευνες σε ανύπαρκτα θέματα. Όταν έχουμε βουλευτές που έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και για τους οποίους έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς και δεν μπορούν να διακινήσουν ούτε ένα ευρώ, αυτοί και οι οικογένειές τους. Εγώ αυτά έχω ζητήσει από τον εισαγγελέα να τα διερευνήσει».
 
Σημειώνεται ότι το ΣΔΟΕ είχε κάνει "φύλο και φτερό" και τα οικονομικά της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας του Λαϊκού Συνδέσμου, όπως και τα οικονομικά των βουλευτών του πάντα δρώντας "ανεξάρτητα".
 
Εάν αποδεικνύονταν ότι υπήρχαν για όλα αυτά γραπτές εντολές μετά τις εκλογές που θα έρθει άλλη κυβέρνηση (κατά τα φαινόμενα) στα πράγματα ο Α.Σαμαράς και τα μέλη της κυβέρνησής του θα βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη θέση.
 
  Στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο περνά προεκλογικά η αρμοδιότητα καταστροφής των εγγράφων του ΣΔΟΕ! Δηλαδή ο έμπιστος φίλος του Α.Σαμαρά και πρώην έφορος Μεσσήνης θα μπορεί να καταστρέφει όσα έγγραφα δεν του αρέσουν, όποιες εντολές θεωρεί ότι μπορεί να τον εμπλέξουν, όποιες αποφάσεις θέλει!
Με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ο διοικητής του ΣΔΟΕ αποκτά την δυνατότητα καταστροφής εγγράφων και στοιχείων του ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ 3498/29-12-14 (τεύχος Β’) δημοσιεύθηκε η υπουργική άποφαση όπου στο άρθρο 1 παρ. ιδ μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα για «έκδοση απόφασης διατήρησης ή καταστροφής εγγράφων και λοιπών στοιχείων των συγκεντρωτικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης».
«Να μη γίνει χρήση της δυνατότητας καταστροφής εγγράφων ή στοιχείων του ΣΔΟΕ» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή του Δημ.Γελαλή να σημειώνει σε δήλωσή του ότι η χρονική συγκυρία που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ σχετική με το θέμα υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του Γ.Μαυραγάνη δημιουργεί προβληματισμό και ερωτηματικά.
» Η χρονική συγκυρία που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ, λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με πιθανολογούμενη απομάκρυνση- εξαφάνιση δημοσίων εγγράφων-φακέλων, δημιουργεί προβληματισμό και ερωτηματικά.»
 
» Στο ΣΔΟΕ υπάρχουν φάκελοι και στοιχεία για υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος για σκάνδαλα όπως αυτά των υποβρυχίων, για την λίστα Λαγκάρντ κλπ.»
 
«Για λόγους διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης της νέας κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τις εθνικές εκλογές, ζητάμε να μη γίνει χρήση της δυνατότητας που παρέχει ο νόμος κατά την προεκλογική περίοδο. Να μη γίνει σε καμιά περίπτωση καταστροφή εγγράφου ή στοιχείου του Σ.Δ.Ο.Ε., επειδή θα μπορούσε να δημιουργήσει εικόνα συγκάλυψης και ενοχής από την απερχόμενη κυβέρνηση. Μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη βούληση να ολοκληρώσει όλες τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν, να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα με έσοδα από τη φοροδιαφυγή και να εγγυηθεί τη διαφανή και αδιάβλητη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών» καταλήγει ο Δ.Γελαλής.

 
 
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ότι οι βουλευτές δεν είναι κοινοί θνητοί και ότι για κάποιο παράδοξο τρόπο εκατομμύρια Ελλήνων που δουλεύουν με 400 ευρώ το μήνα και πληρώνουν τις παχυλές τους αμοιβές-παροχές των 12.000 ευρώ το μήνα,είναι παιδιά κατώτερου θεού, αφού οι βουλευτές έχουν περάσει για τον εαυτό τους το ακατάσχετο των αποδοχών τους!
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εφημερίδας, στη σειρά των ευνοϊκών διατάξεων που αφορούν τους μισθούς και τις συντάξεις των βουλευτών, προστίθεται και μια απόφαση σύμφωνα με την οποία παραμένουν στο απυρόβλητο τα έσοδά τους (τουτέστιν: ακατάσχετες και ανεκχώρητες), κάτι που ισχύει ακόμη και για καταδικασμένους ή προφυλακισμένους.
 
Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω ρεπορτάζ από το καλοκαίρι του 2013, το Δ’ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εξέδωσε κατά πλειοψηφία απόφαση, μετά από ερώτημα της Βουλής, σύμφωνα με την οποία: «Η βουλευτική αποζημίωση και οι λοιπές απολαβές των βουλευτών τυγχάνουν ανεκχώρητες και ακατάσχετες εις χείρας της Βουλής ως τρίτης», εκτός κι αν πρόκειται να ικανοποιηθούν απαιτήσεις διατροφής συζύγου ή απαιτήσεις του Δημοσίου, περίπτωση στην οποία επιτρέπεται η κατάσχεση έως ¼ της αποζημίωσης, και πάλι όμως υπό περιορισμούς.
 
Με τη γνωμοδότηση αυτή (αρ. 268/2013/25-06-2013) όσοι πρώην βουλευτές ή υπουργοί έχουν καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση ή αξιόποινες πράξεις που επισείουν χρηματικές ποινές, αυτές δεν μπορεί να προέρχονται από βουλευτικές αποζημιώσεις παρά μόνο από άλλα εισοδήματα τους, αν έχουν. Κοινώς ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, ο βουλευτής όμως μόλις σας κάνει αγωγή σας ζητά τη γνωστή ταρίφα καρμπόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ, λες και ανήκετε στην οικογένεια Rockfeller
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr