14.1.15

Ισραήλ: "Αντισημίτης τραμπούκος ο Ερντογάν"


Σφοδρή επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, αλλά και όσων τον καλύπτουν, εξαπέλυσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν. 

Ο Ισραηλινός υπουργός είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί τόσο σκληρή γλώσσα και μάλιστα σε επίσημη τελετή, μιλώντας ενώπιον των Ισραηλινών πρεσβευτών σε ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες. 

Ο Λίμπερμαν κατηγόρησε την Ευρώπη ότι αγνοεί τα κηρύγματα μίσους κατά του Ισραήλ του Ερντογάν, λέγοντας πως τα κηρύγματα αυτά είναι υπεύθυνα για την αύξηση του αντισιμητισμού στην Ευρώπη. “


Η σιγή που τηρούν οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι, ακολουθώντας την πρακτική του πολιτικά ορθού, έναντι των αντισημιτών τραμπούκων, όπως ο Ερντογάν και οι φίλοι του, μας επαναφέρει στην πραγματικότητα της δεκαετίας του 1930”, είπε. 

Ο Λίμπερμαν επιτέθηκε επίσης στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπά, λέγοντας έχει εξαπολύσει “διπλωματική εκστρατεία τρόμου”, κατά του Ισραήλ και είπε πως οι κινήσεις του Αμπάς δεν αφήνουν στο Ισραήλ άλλη επιλογή από το να απαντήσει δυναμικά.

Είπε επίσης πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει ξανά τους Παλαιστίνιους, μέχρι να φύγει ο Αμπάς από την εξουσία. Είπε επίσης πως ο Αμπάς επιτίθεται στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του εσωτερικού παλαιστινιακού πολιτικού παιχνιδιού, μεταξύ Φατάχ και Χαμάς. 

Πηγή: Jerusalem Post
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert