10.1.15

Σαμαράς: Εμείς έχουμε πλήρες σχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει οικονομία Σοβιετικού τύπου

Tο εθνικό σχέδιο της ΝΔ για την ανάπτυξη με ανατροπές και μεταρρυθμίσεις αντιπαρέβαλε με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει «Σοβιετικού τύπου οικονομία» που οδηγεί «σε ανακύκλωση φτώχειας μιζέριας και σε λαό υποαπασχολούμενων», ενώ το κόμμα του διαθέτει πλήρες σχέδιο για την ανάπτυξη. 


«Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού, ανατροπές παντού» ήταν οι έξι λέξεις στις οποίες συνόψισε το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς. 

«Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη. Μας υπόσχονται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς και θα φέρουν διόγκωση του χρέους. Εμείς λέμε ότι ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει τον δυναμισμό του λαού μας. Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το "λεφτά υπάρχουν". Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει από το ένα ναρκοπέδιο στο άλλο» προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα πω την αλήθεια για το που βρισκόμασταν» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την χώρα στις πρώτες θέσεις των μεταρρυθμίσεων για το 2012 και το 2013. Έγινε κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και τομές μεγάλες σε συνθήκες κρίσεις. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης».

Όπως επισήμανε:

-κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς κάτω από δύσκολες συνθήκες και τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα.
-ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για το κράτος. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμη και τώρα επανακρατικοποιήσεις που δεν γίνονται πουθενά
-τρίτον το 2015 ψηφίστηκε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός για πρώτη φορά, καλύπτουμε όσα χρειάζεται το κράτος και βγάζουμε και τους τόκους για το χρέος. 

«Εμείς θέλουμε τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα, παντού ανατροπές παντού κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος να είναι παραγωγός πλούτου, μοντέλο που εχει αποτύχει... Εμείς θέλουμε το μέλλον στα χέρια των Ελλήνων, αυτοί κατανάλωση με δανεικά που κανείς δεν δανείζει... Εμείς θέλουμε την αγορά ελεύθερη να καινοτομήσει μακριά απο ενα κράτος δογματικό, αυτοί υπόσχονται ότι με λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις, σχέδιο που μας έφτασε στη χρεοκοπίας (...) τόπος πρέπει να κερδίζει αγορές ξαφνικά με ανταγωνιστικότητα πρέπει να δημιουργήσουμε» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. 

«Μπορούμε να φύγουμε από το μνημόνιο 1 χρόνο γρηγορότερα, και με το πρόγραμμα αξιοποίηση περιούσιας του δημόσιου. Ήταν ταμπού οι αποκρατικοποιήσεις, και τώρα ονειρεύονται επανακρατικοποιήσεις,. Στην Κίνα, στη Ρωσία σε οποιαδήποτε προηγμένη χώρα εθνικοποιούν; όλοι κάνουν το ανάποδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «από εδώ και πέρα θα προχωρήσουμε όχι μόνον με τομές, αλλά ανατροπές όχι με γενικόλογα ευχολόγια, αλλά με πλήρες σχέδιο, με σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών χωρίς ελλείμματα, με μεταρρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα με δίχτυ προστασιας για τους αδύναμους και συγκρότηση ενός δίκαιου κοινωνικού κράτους. 

skai.gr