6.1.15

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Εβρο.


Αναφορά στην επίσκεψη Σαμαρά στον Εβρο και στις Καστανιές έκανε η τουρκική κρατική τηλεόραση άλλα τουρκικά ΜΜΕ: Όπως γράφουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανταποκρινόμενος στη χειρονομία καλής θέλησης του Τούρκου Πρωθυπουργού κ.Α Νταβούτογλου, που είχε μεταβεί επίσης στην ίδια συνοριακή είσοδο από όπου και τηλεφώνησε τον κ. Σαμαρά για το νέο έτος, τώρα πήγε και ο ίδιος στην ίδια συνοριακή είσοδο στις Καστανιές, και αφού πέρασε στην ''ενδιάμεση περιοχή''  συναντήθηκε και συνεχάρη για το νέο έτος τους Τούρκους αρμοδίους στο τουρκικό Συνοριακό Σημείο Παζάρκουλε και πρόσφερε δώρα στους τούρκους φρουρούς. 


Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς - που συνοδευόταν από τον διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας και τους επιτελείς του - συνεχάρηκαν το Νομάρχη της Αδριανούπολης κ. Ντουρσούν Αλί Σαχίν, τον Διοικητή της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο  Χινταγιέτ Αρί και τον Διευθυντή  της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Αδριανούπολης,  Ραχμί Μπαστούγ. 

Ο Νομάρχης  σε δηλώσεις που προέβη, υπενθύμισε την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Νταβούτογλου στο Παζάρκουλε και την τηλεφωνική συνομιλία που είχε από εκεί με τον Έλληνα ομόλογο του. και αφού ανέφερε πως πιστεύουν ότι η επίσκεψη και του κ. Σαμαρά θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων, πρόσθεσε :

''Έχει μεγάλη σημασία η επίσκεψη που πραγματοποιείτε εδώ. Είναι σημαντική η αντάμωση των δύο χωρών εδώ. Όπως είχε αναφέρει και ο Τούρκος πρωθυπουργός στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί σας, το σημείο αυτό στην ουσία δεν αποτελεί σύνορο, αλλά ένα σημείο μεταξύ των δύο χωρών. Νιώθουμε μεγάλη περηφάνια όταν σε κατά διαστήματα επισκέψεις που έχουν στη συνοριακή γραμμή, τα μέλη των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας περνάνε σε στάση προσοχής. Με το ίδιο τρόπο απαντάνε και οι δικές μας δυνάμεις ασφαλείας σε σας''.
Τι είπαν για την κοίτη του Εβρου
Όταν ο Νομάρχης Ανδριανούπολης - που εντος του μηνος θα έχει μια σύσκεψη με αντιπεριφερειάρχη Έβρου - είπε ότι πρέπει να καθαριστεί ο πυθμένας του ποταμού Έβρου για να αποτραπούν οι πλημμύρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να απάντησε λέγοντας ''είναι εδώ ο Νομάρχης του Έβρου και άλλοι αξιωματούχοι. Συζητώντας με αυτούς μπορείτε να πάρετε στην ατζέντα ό,τι χρειάζεται να γίνει''.
Και ο ταξίαρχος Αρί είπε πως οι συνοριακές μονάδες και των δύο χωρών εκπληρώνουν το καθήκον τους στο πλαίσιο καλής θέλησης, υπογράμμισε πως θα συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των γειτόνων και παρέδωσε με τη σειρά του δώρο στον Πρωθυπουργό- ένα βιβλίο για την Πόλη και ένα κουτί αμυγδαλωτά γλυκά ντόπια.
onalert