20.1.15

Στα κράτη-μέλη η ευθύνη απαγόρευσης των «μεταλλαγμένων» - Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι βουλευτές ΤΩΡΑ!


Μια δυσάρεστη είδηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η υπερψήφιση του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, περνά στα «ψιλά» εν μέσω προεκλογικού πυρετού. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για τις αρνητικές προοπτικές από μια τέτοια εξέλιξη, ζητώντας από κάθε αρμόδιο να κινητοποιηθεί για να την αποτρέψει. Αυτό δεν έγινε και πλέον καλούμε τους υποψήφιους βουλευτές Πιερίας να δεσμευθούν ότι θα πράξουν ότι είναι αναγκαίο ώστε η καλλιέργεια ΓΤΟ να παραμείνει απαγορευμένη στην Ελλάδα.

Εδώ και δεκαετίες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελούσε το μέτωπο αντίστασης, λόγω της διαρκούς πίεσης των λαών της Ευρώπης, στις μεγάλες πολυεθνικές που παράγουν σπόρους οι οποίες προσπαθούν να περάσουν την ελεύθερη καλλιέργεια των ΓΤΟ. Πλέον, η ευθύνη απαγόρευσης καλλιέργειας μεταφέρεται στα κράτη-μέλη, που ευλόγως είναι πιο αδύναμα το καθένα μόνο του απέναντι σε εταιρείες-κολοσσούς.
Εμείς ως ενεργοί πολίτες συνεχίζουμε να επισημαίνουμε τους κινδύνους από την καλλιέργεια και την κατανάλωση ΓΤΟ, απαιτώντας πλέον από την Ελληνική Βουλή να προστατεύσει την υγεία και το περιβάλλον μας. Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός αναφέρει ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι καλλιέργειες ΓΤΟ δεν θα «μολύνουν» άλλα προϊόντα και να αποφεύγουν την οποιαδήποτε «διασυνοριακή μόλυνση» («μόλυνση» εδαφών/καλλιεργειών γειτονικών χωρών), ενώ μελέτες έδειξαν ότι η γύρη φυτών ΓΤΟ μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 16 μίλια.
Μόνο η απαγόρευση των ΓΤΟ μας προστατεύει - Οι αλλαγές θα είναι μη αναστρέψιμες
Ζητάμε από όλους τους υποψήφιους βουλευτές να δεσμευθούν ενώπιον του λαού της Πιερίας ότι θα πουν «Όχι στα μεταλλαγμένα!», από οποιαδήποτε θέση τους φέρει το αποτέλεσμα των εκλογών, ιδιαίτερα δε τους τέσσερις που θα αποτελέσουν τους επόμενους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Για την δυνατότητα της Ελεύθερης Επιλογής, για τις επόμενες Γενιές και πάνω από όλα για την Γη μας που μας προσφέρει όλη αυτήν την υπέροχη ποικιλομορφία


Μητέρα Γη - Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης - Μούσες Πιερίων - Βενιαμίν