9.1.15

Τραγωδία στο Παρίσι: Τέσσερεις όμηροι νεκροί στο παντοπωλείο

Τέσσερις όμηροι νεκροί από την επέμβαση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο παντοπωλείο στα ανατολικά του Παρισιού στο προάστιο Porte de Vincennes.οι οποίοι κρατούνταν από ένοπλο ισλαμιστή. Έξι εκρήξεις ακούστηκαν στην επέμβαση της αστυνομίας η οποία έγινε 20 λεπτά περίπου μετά την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων στο στο Νταμαρτέν-αν-Γκελ όπου σκοτώθηκαν οι αδερφοί Κουασί.

Αρχικά είχαν εκφραστεί οι ελπίδες ότι οι όμηροι στο παντοπωλείο θα σώζονταν αλλά όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ τέσσερεις από αυτούς έπεσαν νεκροί.
«Πέστε κάτω» φώναζαν οι Γάλλοι κομάντος προς τους ομήρους την ώρα που ξεκινούσαν την επιχείρηση για την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνταν από τον ένοπλο.
«Τον έχουμε» ενημέρωσαν μετά την λήξη της επιχείρησης τα μέλη της γαλλικής ειδικής μονάδας Raid. Λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο 33χρονος Αμντί Κουλομπαλί, ο άνθρωπος που αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της ομηρίας τουλάχιστον έξι ανθρώπων έπεσε νεκρός στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, αλλά μαζί του και τέσσερις όμηροι.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης των Γάλλων κομάντος τραυματίστηκαν κάποια από τα μέλη της αποκαλούμενης Raid, αναφέρουν πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.
Συνολικά από την ισλαμική τρομοκρατική φρενίτιδα στη Γαλλία έχουν σκοτωθεί 17 πολίτες και 3 τρομοκράτες τα αδέρφια Κουασί και ένοπλος στο παντοπωλείο.
 defencenet.gr