30.1.15

BBC: «Ελλάδα, το τέλος της λιτότητας;» – Ντοκιμαντέρ για τις 22 μέρες μέχρι τις εκλογές



Στο ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα στις ελληνικές εκλογές, η δημοσιογράφος τουBBC, Θεόπη Σκαρλάτουκαταγράφει όσα δεν «είδαν» οι κάμερες
Στιγμιότυπα backstage που κατέγραψε εκείνη με τη δικιά της κάμερα τις 22 ημέρες της προεκλογικής περιόδου, με τα στελέχη και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε πλάνα που δεν έχουμε δει.

Παράλληλα, παρακολουθούμε και στιγμιότυπα της προεκλογικής εκστρατείας του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Το 15λεπτο ντοκιμαντέρ ξεκινά από το control εξωτερικών μεταδόσεων της συγκέντρωσης του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια και τις οδηγίες του σκηνοθέτη. Επόμενα πλάνα από το λιμάνι τουΠειραιά όπου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντούν εργαζόμενους κι εκείνοι τους μιλούν » έξω από τα δόντια».
Το ντοκιμαντέρ κάνει μια στάση το Κολωνάκι, πριν ταξιδέψει στα «πολιτικά καφενεία» τηςπεριφέρειας και καταγράψει τι έλεγαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στους κατοίκους της ελληνικής επαρχίας.
«First we take Manhatan. Then we take Berlin»… Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στην Αθήνα, στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πηγαδάκια, οι συζητήσεις, οι αγκαλιές, πίσω από τις κάμερες.
Και το βράδυ των εκλογών -με την ανακοίνωση του αποτελέσματος- όλες οι εικόνες από το στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ. Η είσοδος του Α. Τσίπρα και τα πρώτα λόγια: «Κερδίσαμε; Μην κλαις…».
http://www.crashonline.gr/