8.1.15

Το 57% των Γερμανών θεωρεί απειλή το Ισλάμ


Οι υπόλοιποι ή είναι ηλίθιοι ή είναι στραβοί. (σαν μερικούς δικούς μας στην Ελλάδα)ΑΛΕΞ

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Γερμανίας, και συγκεκριμένα το 57%, θεωρούν πως το Ισλάμ συνιστά απειλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Die Zeit.
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο από το γερμανικό Ίδρυμα Μπέρτελσμαν, δηλαδή πολύ πριν από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Παρίσι εναντίον του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo και στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία αποκαλύπτει πως η πλειονότητα αυτών που ερωτήθηκαν αυτοχαρακτηρίζονται ανεκτικοί, 40% των ερωτηθέντων στο πλαίσιο της δημοσκόπησης αισθάνονται «σαν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα».
 
Το 24% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσαν να απαγορευθεί η μετανάστευση μουσουλμάνων στη Γερμανία, μια χώρα με 81 εκατ. κατοίκους, από τους οποίους περίπου τα τέσσερα εκατομμύρια είναι μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής.
 
Αυτή η εχθρότητα έναντι του ισλάμ, υπογραμμίζει το Ίδρυμα, μοιάζει ευρέως διαδεδομένη, από τους συντηρητικούς κύκλους μέχρι αυτούς της αριστεράς, περνώντας από τις μεσαίες τάξεις, όπως δείχνουν οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο στη Δρέσδη (ανατολική Γερμανία) από το αντιισλαμικό κίνημα Pegida, .
 
 defencenet.gr