19.1.15

Εξιχνιάστηκαν 34 υποθέσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλβανία Πηγή: www.himara.gr

Τριάντα τέσσερις υποθέσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας αποκάλυψε η τελευταία επιχείρηση των αστυνομικών αρχών της Αλβανίας σε συνεργασία με τη Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της χώρας (OSHEE), που έγινε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων ΑΤΑ, ο έλεγχος που διενεργήθηκε από 132ομάδες σε όλη την χώρα, έγινε σε επιχειρήσεις και οικιακούς καταναλωτές.

Δεκατρία άτομα συνελήφθησανεπ' αυτοφώρω με την κατηγορία της κλοπής ρεύματος και άλλοι 13 αναζητούνται.
Οι ομάδες της αστυνομίας καιτης OSHEE, έκοψαν, επίσης, περίπου 4977 συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σεοφειλέτες και 34 παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο.
Υπενθυμίζεται ότι αυτοί πουκλέβουν ηλεκτρική ενέργεια, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης τριών ετών για τους ίδιους και πέντε ετών για όλους τους συνεργάτες τους.
Εξάλλου, στις αρχές του Νοεμβρίου 2014, η αλβανική κυβέρνηση και η Παγκόσμια Τράπεζα υπέγραψαν συμφωνίαγια δάνειο ύψους 150 εκατ. δολαρίων, με σκοπό τη χρηματοδότηση του σχεδίου γιατην αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα στην Αλβανία, που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.




Πηγή: www.himara.gr