15.12.14

Οι ΗΠΑ "τελειώνουν" τον Α.Σαμαρά: Αρθρο-φωτιά στην WSJ του "δείχνει" την έξοδο...


ΚΑΙ "ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΧΑΛΙ" ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ... 

Tα αμερικανικά κέντρα "τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια" του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά: Με ένα σκληρό κείμενο η Wall Street Journal, της οποίας η αρθρογραφία για την Ελλάδα και την εσωτερική πολιτική κατάσταση έχει πάντα πολύ συγκεκριμένη στόχευση, αποδομεί πλήρως τον Α.Σαμαρά και την απόφασή του να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της
Δημοκρατίας και σημειώνει ότι και να εκλεγεί ο Σ.Δήμας "Η νίκη του Α.Σαμαρά θα είναι βραχύβια αφού ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει την εξουσία".
Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα επιτίθεται στον Α.Σαμαρά και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι: Υποτίθεται ότι τον κατηγορεί ότι "πρόδωσε" την γραμμή της τρόικα και αυτό ... βοήθησε (!) τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Α.Σαμαράς δεν έδωσε στους πολίτες να καταλάβουν ότι ... ευθύνονται οι ίδιοι για την κρίση!
Ελαφρώς ασυνάρτητο το άρθρο και το συμπέρασμά του, αλλά ιδιαίτερα ευκρινής η προσπάθεια κατεδάφισης του Α.Σαμαρά (βασικά του κάνουν ... "μνημόσυνο") ενώ αντίθετα δεν επικρίνουν σε κανένα σημείο τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο η ίδια εφημερίδα πολύ πρόσφατα αποκαλούσε "ακροαριστερό κόμμα".
Το κείμενο με τίτλο «Ο πανικός επιστρέφει στην Ελλάδα» η WSJ σημειώνει ότι η τακτική του πρωθυπουργού είναι να τρομάξει τους ψηφοφόρους και όχι να τους πείσει για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων (αν πεινούσαν και είχαν να εργαστούν ένα ή δύο ή και τρία χρόνια θα θέλαμε να δούμε πόσο θα πείθονταν οι συντάκτες του άρθρου για την "αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων")
"Η ψήφος για την εθιμοτυπική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποδειχθεί τεστ για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά" σημειώνει η εφημερίδα και εξηγεί πως σε περίπτωση που δεν βγει Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Η WSJ σημειώνει ότι το χρηματιστήριο πήρε την κατιούσα αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του κ. Σαμαρά και προσθέτει «αυτός ο πανικός για τη δημοκρατία είναι διδακτικός».
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η στρατηγική του Ελληνα πρωθυπουργού είναι ενδεικτική των γενικότερων αποτυχιών που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση τη χώρα επισημαίνοντας ότι σπάνια κάποιος Ελληνας πολιτικής ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει τους ψηφοφόρους για τα πλεονεκτήματα των επώδυνων μεταρρυθμίσεων!
"Αντιθέτως ο Σαμαράς προσπάθησε να αναστείλει κάποιες μεταρρυθμίσεις για να αποδείξει την ανεξαρτησία του από την Τρόικα" αναφέρει η Wall Street Journal και συνεχίζει "Αυτή η τακτική δεν θα φέρει πολιτική σύμπνοια ούτε να πείσει τους Ελληνες ότι για την κρίση ευθύνεται κυρίως η ίδια η χώρα"!
Ασχετοι ή απλά δεν τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα παρά μόνο να "καθαρίσουν" το μέχρι χθες "αγαπημένο παιδί" των ΗΠΑ;.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τυγχάνει μεγάλης αποδοχής (!!!) ενώ, ακόμη και σε περίπτωση που κερδίσει ο υποψήφιος του κ. Σαμαρά (σσ ο Σταύρος Δήμας) οι επενδυτές θα θεωρήσουν τη νίκη βραχύβια.
Δηλαδή τυγχάνει "μεγάλης αποδοχής ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει "να σκίσει το Μνημόνιο" και να ανατρέψει αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν "μεταρρυθμίσεις" και θα ηττηθεί ο Α.Σαμαράς που απλά προσπαθεί "να αναστείλει τις μεταρρυθμίσεις"!
Οπου "μεταρρυθμίσεις" κατά την ορολογία των ξένων είναι π.χ. το "κλάδεμα" πάλι των συντάξεων και η μείωση μισθών!
Εν πάση περιπτώσει η ουσία είναι ότι οι Αμερικανοί "τον τελειώνουν" τον Α.Σαμαρά και υποδέχονται τον Α.Τσίπρα. Ετσι απλά...
defencenet.gr