6.12.14

Πολιορκημένες πόλεις Αθήνα,Θεσσαλονίκη, και Πάτρα από ορδές περιθωριακών (vid)

Πολιορκημένες πόλεις είναι τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας από περιθωριακά ακροαριστερά στοιχεία τα οποία ενθαρρύνονται από την ανοχή του Συστήματος απέναντι σε εγκληματίες τύπου Ν.Ρωμανού και έχουν ξεσπάσει σε όργια βίας κατά φιλήσυχων πολιτών, και των περιουσιών τους.
Οι Έλληνες πολίτες που δεν διαμαρτύρονται για την έλευση και τη φιλοξενία του πρωθυπουργού του κράτους[πειρατή της Τουρκίας, του Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά υπάρχουν μερικές εκατοντάδες περιθριακών, προϊόντα της κοινωνικής παρακμής που μαστίζει την χώρα εδώ και τουάχιστον 30 χρόνια, που καίνε και σπάνε και σκοτώνουν (όπως στην περίπτωση της Μarfin Bank) στη μνήμη του 16χρονου άτυχου Α.Γρηγορόπουλου.

Το κέντρο της Αθήνας είναι αποκλεισμένο,πυροσβεστικοί κρουνοί βρίσκονται σε κάθε γωνία και η νύχτα προβλέπεται μακριά.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ωστόσο σημαντικά είναι τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει οι συμμετέχοντες στην πορεία.
Σύμφωνα με το thousandnews, μέσα σε γνωστό πολυκατάστημα ρούχων μπήκαν οι διαδηλωτές βάζοντας φωτιά και προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα
Κάποιοι από τους διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων.Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου-λάμψης και εμφανίστηκαν μηχανές ΔΙΑΣ και αστυνομικοί των ΜΑΤ.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε κάδους. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και η πορεία χωρίστηκε στα δύο.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας κατά τη διάρκεια πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
 
Ειδικότερα, κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν προς από το δικαστικό μέγαρο βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές.
 
Ομάδες αντεξουσιαστών παραμένουν έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε ετοιμότητα στο κέντρο της Πάτρας.
 
Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές στο Αγρίνιο, που πέταξαν πέτρες με αποτέλεσμα να  προκλήθούν  ζημιές σε παρακείμενες καφετέριες
 
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, οταν ομαδα ατόμων συνεπλάκη με αστυνομικούς. Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές που πέταξαν πέτρες με αποτέλεσμα να  προκλήθούν  ζημιές σε παρακείμενες καφετέριες.
 
Εν συνεχεία ξεκίνησε το κυνηγητό των αστυνομικών με νεαρούς που κινήθηκαν προς την οδό Παπαστράτου,όπου και σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν και  τρείς προσαγωγές.
 












 

 
defencenet.gr