11.12.14

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ (VID)

«Παραδοχή ήττας και ύστατη προσπάθεια να διασώσει την καρέκλα του».
Σε αυτή τη φράση συνοψίζονται τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Σαμαράς, αγνοώντας την έννοια και την ύπαρξη της λέξης «αυτοκριτική», τόνισε ότι η κυβέρνησή του – «φτύνοντας αίμα» - έσωσε την Ελλάδα, ενώ όλα για τα δεινά της χώρας και των Ελλήνων πολιτών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ!

«Ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Δεν θέλει να ανακοπεί η πορεία του τόπου. Η κοινωνία δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.
Και πρόσθεσε: «Η κοινωνία δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω. Δεν θέλει να πέσουμε πίσω στην κρίση που με τόσες θυσίες ξεπεράσαμε. Η στάση του κόσμου - που δεν θέλει εκλογές - είναι η απόδειξη ότι η χώρα προχωράει μπροστά. Ο κόσμος υπέφερε μέσα στην κρίση, αλλά τώρα το ξεπερνάει. Και θα τιμωρήσει όποιον σύρει τη χώρα σε εκλογές.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός – σε μια ομιλία που μπορεί να χαρακτηριστεί προεκλογική – έριξε «βολές» κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.
«Μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε εναλλακτική πολιτική. Όταν πιέστηκαν να μας πουν ποια είναι αυτή η πολιτική είπαν - ξείπαν τα μπέρδεψαν. Άλλα έλεγαν στο Τέξας, άλλα εδώ. Κατέθεσαν ένα πρόγραμμα το οποίο κατέρρευσε από τους ίδιους», τόνισε.
«Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ολέθριο για τον τόπο», πρόσθεσε.
Εκτίμησε ότι τόσο ο λαός, όσο και οι αγορές έχουν φοβηθεί από τα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ και τη γραμμή ρήξης με την Ευρώπη εις την οποία, όπως είπε, έχει επιδοθεί η αντιπολίτευση.
«Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη "Grexit" και ο ΣΥΡΙΖΑ την ξαναφέρνει στο στόμα τους», είπε χαρακτηριστικά.
«Το τοπίο έπρεπε να καθαρίσει. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην εκλογή Προέδρου ένα μήνα νωρίτερα. Και τώρα βλέπουν την εικόνα κατάματα. Αν δεν βγει ο Πρόεδρος και οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές οι αγορές φοβούνται. Και ενάμιση μήνα αργότερα να πηγαίναμε, το ίδιο θα συνέβαινε».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις θετικές ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση του λέγοντας «ότι ολόκληρη η Ευρώπη έχει αποδεχθεί και χαιρετίζει την επιτυχία της κυβέρνησής του».
«Πρέπει να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Την ευθύνη πρέπει να την πάρουν όλοι οι βουλευτές του Κοινοβουλίου. Αυτή η πατρίδα δεν είναι δική μας, αλλά όλων. Όλοι πρέπει να πάρουν την ευθύνη και να αποφασίσουν αν θα ρίξουν την Ελλάδα πίσω ή αν θα της επιτρέψουν να προχωρήσει μπροστά. Την ανευθυνότητά τους κάποιοι την έδειξαν ήδη όταν πήραμε μέτρα ανακούφισης με τις δόσεις. Τώρα καλούνται όλοι οι βουλευτές να αποφασίσουν αν θα βγάλουμε πρόεδρο ή αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές που θα είναι καταστροφικές για την χώρα. Αν θα σκύψουν το κεφάλι στον ψυχολογικό εκβιασμό που τους γίνεται αν ψηφίσουν για Πρόεδρο»., συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Επιτέθηκε, παράλληλα, στον Φώτη Κουβέλη – χωρίς να τον κατονομάσει –, λέγοντας: «Προσέξτε γιατί αυτές οι ευθύνες είναι πολύ βαριές και θα μας ακολουθήσουν όλους και τους 300 της Βουλής. Ο λαός τιμωρεί. Τρομοκρατούν βουλευτές που θέλουν να συνταχθούν με τη θέληση του λαού. Ο πρόεδρος μικρότερου κόμματος συντάσσεται μαζί τους, ενώ παλιότερα τους κατήγγειλε».
«Ο λαός δεν θέλει εκλογές, ο λαός είναι μαζί μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.


newsbomb.gr