14.12.14

Οι Βρετανοί Βασιλικοί Πεζοναύτες επιστρέφουν στο Ιράκ για να πολεμήσουν τους πρώην συμμάχους του ISIL (vid)

Mετά από οκτώ χρόνια θα ξαναπατήσουν τα πόδια τους οι Βρετανοί Βασιλικοί Πεζοναύτες στο Ιράκ με αφορμή την καταπολέμηση του ISIL αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την χρησιμότητα ύπαρξης αυτής της φανατικής εγκληματικής οργάνωσης.

 
Πρόκειται για εγκληματίες που εξοπλίστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από ΗΠΑ-Βρετανία, όταν για τρία χρόνια τους ονόμαζαν μαχητές της "Ελευθερίας" κατά του "κακού" Μ.Άσαντ. Πολλοί από αυτά τα εγκληματικά στοιχεία εκπαιδέυτηκαν από Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές την Ιορδανία όπως και από Τούρκους σε στρατόπεδα στην Τουρκία.
 
Τώρα τελέιως βολικά οι ισλαμιστές σουνίτες του ISIL, με βαρύ οπλισμό και μια αστείρευτη δεξαμενή αντρών, επεβλήθησαν σε όλο το ΒΔ Ιράκ, και στην Ανατολική Συρία και έδωσαν την αφορμή σε ΗΠΑ-Βρετανία να ξαναεπέμβουν για να ξαναφέρουν το Ιράκ στην δυτική σφαίρα επιρροής, καθώς η σιιτική κυβέρνηση το είχε δέσει στο ιρανικό "άρμα" ενώ ήταν απαραίτητος "κρίκος" στο σιιτικό τόξο που απλώνεται από την Τεχεράνη και φθάνει στην σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
 
Εκατοντάδες Βρετανοί στρατιώτες θα αποσταλούν στο Ιράκ για να βοηθήσουν, στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους, αναφέρει το βρετανικό κανάλι το Sky News. Οι Βρετανοί βασιλικοί πεζοναύτες , οι οποίοι θα αριθμούν μερικές εκατοντάδες, θα μεταβούν στην περιοχή «εντός εβδομάδων», δήλωσε ανώτερη στρατιωτική πηγή
 
Το βρετανικό εθνικό συμβούλιο ασφαλείας αναμένεται να δώσει την «σφραγίδα του», στην αποστολή αυτή, την ερχόμενη Τρίτη. Αν και συμμετέχει ήδη με μικρές ομάδες των ειδικών δυνάμεων (SAS) , ο βρετανικός στρατός σε παρόμοιες αποστολές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών σε Ιράκ και Συρία, αυτή η συγκεκριμένη αποστολή θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος και σε μόνιμη βάση.
 
Πρόσφατα ομάδα στρατιωτικών συμβούλων πήγε στη χώρα για να αξιολογήσει επιτόπου την κατάσταση, και τις ενδεχόμενες επιλογές. Πιστεύεται ότι η βρετανική στρατιωτική αποστολή θα χωριστεί σε μεγάλο βαθμό μεταξύ της πρωτεύουσας Βαγδάτης, και του Αρμπίλ στο κουρδικό βορρά. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ποια ακριβώς βασιλικά συντάγματα θα συμμετέχουν σε αυτήν την αποστολή.
 
Η βρετανική κυβέρνηση αν και επανειλημμένα έχει τονίσει ότι οποιαδήποτε τέτοια αποστολή δεν θα αποτελέσει «βρετανική στρατιωτική παρουσία», στην ουσία αυτοδιαψεύδεται διότι οι βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εδώ και πολύ καιρό.
 
Στις 20 Οκτωβρίου, 20 βρετανοί υπαξιωματικοί του συντάγματος του Yorkshire απεστάλησαν στην πρωτεύουσα των Κούρδων, Αρμπίλ, για να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους να χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό .
 
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αμερικανός διοικητής στο Ιράκ αντιστράτηγος Τζέιμς Τέρι αποκάλυψε ότι ο συνολικός αριθμός των στρατευμάτων του συνασπισμού θα περιλαμβάνει περίπου 1.500 στρατιώτες.
 
Οι Αμερικανοί στρατιώτες των ειδικών επιχειρήσεων έχουν ήδη δημιουργήσει μια βάση εκπαίδευσης, στην αεροπορική βάση Ain al-Asad στην επαρχία Ανμπάρ .
 
Η Γερμανία δεσμεύτηκε και αυτή πρόσφατα, να αποστείλει περίπου 100 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των Peshmerga στο βόρειο Ιράκ. Η αποστολή αυτή, εάν εγκριθεί, θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.
 
Η διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες , για την κατανίκηση του ισλαμικού στρατού, κατέληξαν τώρα οι Δυτικοί, έναν στρατό που οι ίδιοι ανερυθρίαστα δημιούργησαν. Τώρα έχουν βάλει τα δυτικά ΜΜΕ να αποσιωπούν αυτό το γεγονός,γνωρίζοντας ότι η αδύναμη μνήμη των πολιτών θα το ξεχάσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
 
Τα κοιτάσματα του Κιρκούκ είναι στρατηγικής σημασίας για την BP.
 
Αντίθετα τελείως βολικά, ως μόνος υποστηρικτής των ισλαμιστών στοχοποιείται η Τουρκία του ισλαμιστή Ρ.Τ.Ερντογάν, ακόμα και το Κατάρ με την Σαουδική Αραβία ουδόλως αναφέρονται. Τελικά ο Γ.Γκαίμπελς θα είχε πολλά να μάθει από τις σύγρονες μεθόδους χειραγώγησης των μαζών.
 
 
 
 defencenet.gr