10.12.14

Μετά τον Καραμανλή και ο Σαμαράς θύμα παρακολουθήσεων;


"Watergate" a la ελληνικά!
 Βίντεο με εντολές του Α.Σαμαρά σε δικαστικούς να "γαμ...σουν" τους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Παιχνίδια κατασκόπων με επίκεντρο τον Σαμαρά Τεράστιες οι ευθύνες των αρμοδίων που δεν εξασφάλισαν το απόρρητο στις πρωθυπουργικές τηλεπικοινωνίες

 Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

 Το σκάνδαλο παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, το οποίο διερευνά ο ανακριτής κ. Δ. Φούκας, φαίνεται πως τελικά δεν είναι το μοναδικό, αφού –σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου- «θύμα» παρακολουθήσεων φέρεται να υπήρξε και ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

 Αν κι εμείς είχαμε θίξει στο παρελθόν ευθέως το θέμα, όταν ρωτήσαμε εάν το Μέγαρο Μαξίμου διαθέτει συστήματα αντιπαρακολούθησης ή κάποιον «ηλεκτρονικό τοίχο», αλλά δεν εισπράξαμε καμία απάντηση, ούτε διαπιστώσαμε, μέσω κάποιας δημοσίευσης στον Τύπο ή ανακοίνωσης αρμόδιου υπουργείου, ενέργειες θωράκισης (κατά των υποκλοπών) του Μεγάρου Μαξίμου, σήμερα (ξανα)τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται πως είχε γίνει αντικείμενο παρακολούθησης, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα.
 Ποιοι και γιατί παρακολουθούν τον πρωθυπουργό;
 Τεράστια αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό μετά τους ισχυρισμούς Κασιδιάρη για την ύπαρξη ηχητικού ντοκουμέντου που εμφανίζει τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει με εξωθεσμικό τρόπο σε ζητήματα της Δικαιοσύνης.
 Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για προϊόν υποκλοπής που αν είναι αυθεντικό πυροδοτεί σοβαρές εξελίξεις που αφορούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας και όχι μόνον.
 Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται από το βίντεο που εμφάνισε η Χρυσή Αυγή στο δικτυακό της τόπο και στο οποίο ακούγεται –σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη – η φωνή του πρωθυπουργού.

Στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να συνομιλεί με δικαστικό λειτουργό και να του λέει: «Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γα...».

 Εάν το ηχητικό απόσπασμα είναι αληθινό τότε γεννώνται τεράστια ερωτήματα για την εθνική ασφάλεια.
- Ποιοι και γιατί παρακολουθούν τον πρωθυπουργό;
 - Ποιοι έδωσαν το ηχητικό στη Χρυσή Αυγή;
 - Τι κάνει η ΕΥΠ στο να διασφαλίζει τις επικοινωνίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, η οποία σύμφωνα με το νόμο 3649/2008 είναι αρμόδια για την αασφάλεια των εθνικών επικοινωνιών, δηλαδή της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, των υπουργών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;
 - Με τι ασχολούνται, αν όχι και με αυτό, η περιβόητη Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας – Αντιτρομοκρατίας – Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλά και η Ε’ Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Πολέμου; Παράλληλα – αν και εφόσον το συγκεκριμένο προϊόν υποκλοπής είναι αυθεντικό - δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός χειρίζεται τόσο λεπτά και τόσο σοβαρά ζητήματα αφού φέρεται να συνομιλεί από τηλεφώνου και να δίνει εντολές με τόσο πρόχειρο και εξωθεσμικό τρόπο.
 Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και απαιτείται σε βάθος διερεύνηση αφού γίνεται αντιληπτό ότι πυροδοτεί στα άκρα την πολιτική σταθερότητα του τόπου σε μια εξόχως κρίσιμη στιγμή και αφήνει να πλανάται στην ατμόσφαιρα η αίσθηση ότι πίσω από το κράτος, κινείται ένα παρακράτος με κατασκόπους που θυμίζει άλλες εποχές από το μακρινό παρελθόν.

 Στο μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αυτή την ώρα επικρατεί αναβρασμός, ενώ φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και τα ρεπορτάζ των προηγούμενων μηνών που ανέφεραν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους στην Ηρώδου Αττικού για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν «κοριοί» στο Μέγαρο Μαξίμου.
 Τον περασμένο Απρίλιο του 2014 υπήρξε τεράστια κινητοποίηση στο Μαξίμου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν «σταγονίδια» της ΕΥΠ τα οποία παρακολουθούσαν τον Σαμαρά.
Το γεγονός είχε σκάσει σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία, κάτι όμως που διέψευδε η κυβέρνηση.
 Από την πλευρά μας θεωρούμε πως είναι λογική κατάληξη η παρακολούθηση Σαμαρά, αφού τα παρελθόντα περιστατικά παρακολουθήσεων (με τα οποία ασχολείται ο ειδικός ανακριτής κ. Φούκας) δεν έχουν αντιμετωπισθεί έγκαιρα και όπως θα έπρεπε, προκειμένου να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα προς εκείνους που θα ήθελαν να επαναλάβουν επιχειρήσεις παρακολουθήσεων προσώπων που βρίσκονται στα ύψιστα κυβερνητικά κλιμάκια της χώρας.
 Ως γνωστόν, το αποτέλεσμα της ατιμωρησίας, είναι η επανάληψη των μη σύννομων και εγκληματικών πράξεων…
Γι αυτό, ο κ. Σαμαράς –εάν έπεσε θύμα παρακολούθησης- καλά θα κάνει να σωπαίνει, αφού ο ίδιος δεν φρόντισε να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα προς τους «κατάλληλους» ανθρώπους…

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


 Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

http://kostasxan.blogspot.gr/