6.12.14

Η Μέση Ανατολή φλέγεται - Σκληρές μάχες στη Συρία - Ιράν: "Εμείς βομβαρδίσαμε στο Ιράκ"

ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ DAYR EL-ZOR 

Βίντεο με σκληρά στιγμιότυπα από τον πόλεμο της Συρίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία σοκάρουν με την σκληρότητα των μαχών, αλλά δίνουν ταυτόχρονα το στίγμα της καταστροφής που έχει υποστεί το αραβικό κράτος λόγω των σχεδιασμών της Ουάσιγκτον.
 
Την ίδια στιγμή απέτυχε η μεγάλη ισλαμιστική επίθεση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της DAYR EL-ZOR στην ανατολική Συρία. Η ενέργεια αυτή εγινε σε μια προσπάθεια των ισλαμιστών να διακόψουν την προέλαση της 4ης Μ/Χ Μεραρχίας του συριακού Στρατού στην μαρτυρική πόλη Al-Raqqa, στην οποία κάθε μέρα οι ισλαμιστές εγκληματίες σκοτώνουν άντρες,γυναίκες και παιδιά με φριχτούς τρόπους.
 
Στη Συρία έχουμε έναν πόλεμο προκληθέντα από τις ΗΠΑ οι οποίες επιζητούσαν την πτώση του προέδρου Μ.Άσαντ, συμμάχου της Μόσχας, με την προοπτική να σπάσουν το σιιτικό τοξο προστασίας του ρωσικού Καυκάσου, και του μαλακού "υπογάστριου"  της Ρωσίας.
 
Οι σιίτες έχουν μια ιδιότυπη συμμαχία, έως και φιλία με την Ορθοδοξία, ενώ η σιιτική αίρεση των Αλεβιτών η οποία έχει και χριστιανικές δοξασίες, όπως η πίστη στον Τριαδικό Θεό είναι φανερά φιλικά διακείμενοι στους Ελληνορθόδοξους, τους οποίους και προστατεύουν από τα νύχια των ισλαμιστών στη Συρία.
 
Στην ανακατάληψη της πόλης Μααλούλα έδωσε ιδιαίτερο βάρος ο Αλαουϊτης Μ.Άσαντ προκειμένου να σώσει την περιοχή σύμβολο για τους Ελληνορθόδοξους.
 
Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι όλοι οι ορθόδοξοι πληθυσμοί στρέφουν τα βλέμματα προς την Μόσχα και επιθυμούν τον ολοκληρωτικό εξανδραποδισμό τους από την Μέση Ανατολή. Δεν είναι τυχάιο που οι νυν άθεες ΗΠΑ (κάποτε χριστιανικές) προωθούν την αθεϊα στην Ελλάδα, καθώς θεωρούν την Ορθοδοξία σημαντικό γεωπολιτικό εμπόδιο, αλλά ένα συστατικό που προάγει τον πατριωτισμό στην χώρα, και άρα την επιδίωξη των εθνικών συμφερόντων.
 
Μια Πανορθόδοξη Συμμαχία υπό την αιγίδα του Β.Πούτιν αποτελεί εφιάλτη για την Ουάσιγκτον. Όταν κάποτε η Μόσχα ήταν υπό άθεο κομμουνιστικό καθετώς τότε η Ορθοδοξία ήταν υπό αμερικανική στήριξη, τωρα όμως τα πράγματα άλλαξαν, και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Άλλοι είναι οι άθεοι υλιστές και άλλοι αυτοί ποπυ θέλουν να στηρίξουν την κοινωνία τους στις πνευματικές αξίες.
 
Η Συρία έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα, από την επιδρομή των ισλαμιστών εισβολέων η οποία χρηματοδοτήθηκε και στηρίχθηκε από τις ΗΠΑ (τώρα για να ξεχαστου΄ν ρίχνουν όλο το φταίξιμο σε Σ.Αραβία και Κατάρ), και συνεχίζει να πληρώνει, ενώ μεγάλο πλήγμα αποτελεί το ότι ο Μ.Αχμαντινετζάντ δεν μπορούσε συνταγματικά να επαναεκλχθεί πρόεδρος του Ιράν για τρίτη θητεία. 
 
Είτε συμφωνούσε κάποιος μαζί του είτε όχι ήταν ένας στιβαρός,μεγάλος ηγέτης, που δεν δίσταζε να ρεζιλεύει τις ΗΠΑ ακόμα και μέσα στο σπίτι τους στην Νέα Υορκη στις ομιλίες του στον ΟΗΕ.
 
Κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια πόσο θα διαρκέσει η συριακή σύγκρουση, αλλά σίγουρα η Συρία θα είναι πλήρως κατεστραμμένη όταν αυτή τελειώσει. 
 
Στο μεταξύ το Ιράν επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ
 
Η ιρανική Αεροπορία έπληξε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει συντονισμός με τις ΗΠΑ επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
 
Το Ιράν διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές «για την υπεράσπιση των συμφερόντων των φίλων μας στο Ιράκ», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Εμπραχίμ Ραχιμπούρ.
 
«Δεν υπήρξε κανένας συντονισμός με τους Αμερικανούς. Δεν συντονιστήκαμε παρά με την ιρακινή κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Ραχιμπούρ.
 
Το Ιράν μέχρι τώρα αρνούνταν να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του Πενταγώνου σχετικά με τα αεροπορικά πλήγματα που φερόταν να έχει εξαπολύσει στις αρχές της εβδομάδας εναντίον θέσεων του ΙΚ στο Ιράκ.
 
Οι επιδρομές των ιρανικών καταδιωκτικών F-4 πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο «στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα», όπου δεν δρουν οι ΗΠΑ, είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Στίβεν Ουόρεν. Πρόκειται γα την πρώτη επιχείρηση του Ιράν εναντίον του ΙΚ που γνωρίζει η Ουάσινγκτον, είχε προσθέσει.
 
Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με τις ιρανικές επιδρομές στη χώρα του.
 
«Δεν θα επιτρέψουμε οι συνθήκες στο Ιράκ να επιδεινωθούν όπως στη Συρία με την επέμβαση ξένων παραγόντων», πρόσθεσε ο Ραχιμπούρ.
 
«Και είναι βέβαιο ότι η υποστήριξή μας (προς το Ιράκ) είναι πιο σημαντική από αυτή προς τη Συρία γιατί βρίσκεται πιο κοντά σε εμάς», σημείωσε.
 
 
 
 defencenet.gr