8.12.14

Τα επεισόδια στα Εξάρχεια από ψηλά με το ελικόπτερο της αστυνομίας [βίντεο]

Ας έχουν υπ όψη τους οι τύποι που πετούσαν βόμβες και πέτρες από τις ταράτσες (και κακώς δεν κατηγορούνται για απόπειρες δολοφονίας) ότι το βίντεο που βλέπουμε είναι χωρίς zoom.Η Αστυνομία (προφανώς)  έχει τις φάτσες τους έγχρωμες σε βίντεο τραβηγμένο σαν  από απόσταση 1 μέτρου, καθώς και τις ομιλίες τους! Αυτά τα λίγα, για να ξέρουν ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα έχουν τέτοιες δυνατότητες που ούτε να τις φανταστούν δεν μπορούν.....
ΑΛΕΞ
___________________________

Ένα διαφορετικό βίντεο από τα συνηθισμένα, με εικόνες από τα επεισόδια στα Εξάρχεια, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.
Το βίντεο έχει τραβηχτεί από το ελικόπτερο της αστυνομίας και καταγράφει στιγμές από τα όσα εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου.
Έτσι η αστυνομία θα αποδείξει πως δεχόταν επιθέσεις από νεαρούς που είχαν ακροβολιστεί στις ταράτσες των Εξαρχείων στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου.
Στο βίντεο που έχει διάρκεια 1 λεπτό και 55 δευτερόλεπτα φαίνονται δεκάδες άτομα στις ταράτσες των πολυκατοικιών να βλέπουν από ψηλά τις κινήσεις των ανδρών των ΜΑΤ και να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα προς αυτούς.
  defencenet.gr 

Σκηνές από Μογκαντίσου στα Εξάρχεια



Από τα πλάνα του ελικοπτέρου φαίνονται οι κινήσεις των αναρχικών, τα οδοφράγματα στους δρόμους και οι ρίψεις θανατηφόρων αντικειμένων από ταράτσες και μπαλκόνια προς τις αστυνομικές δυνάμεις. H Υπηρεσία Εναέριων Μέσων έχει ως αποστολή την από αέρος υποστήριξη και ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας (Ν. 2334/95). Η Υ.Ε.Μ.Ε.Α. διαθέτει πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία είναι τύπου ΒΟ-105 και τα άλλα δύο EC-135. Είναι δικινητήρια με στροβιλοαξονικούς κινητήρες (Turboshaft Engines) και σύγχρονα συστήματα στροφείων. Επίσης, είναι εφοδιασμένα με σύγχρονο εξοπλισμό για υποστήριξη επιχειρήσεων όπως διόπτρες νυχτερινής όρασης και σύστημα λήψης και μετάδοσης εικόνας με δυνατότητα θερμικής απεικόνισης*. Η συγκεκριμένη Υπηρεσία στελεχώνεται από Αστυνομικό προσωπικό που επιλέγεται με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύεται σε συνεχή βάση.
defencenews

* και πολλά άλλα....
Efenpress