9.12.14

Σύροι στο Σύνταγμα: Αντιδρούν στην απομάκρυνση άρρωστων γυναικόπαιδων


 Τι την πέρασαν την Ελλάδα; Τον μ@λ@κ@ της Ευρώπης;

 Σε κανέναν διαβατήριο.Φόρτωμα σε πλοίο και απέλαση στη Συρία νύχτα.Όλο με το σταυρό στο χέρι θα πηγαίνουμε; Οι Ιταλοί βούλιαξαν ολόκληρο πλοίο με λαθρομετανάστες και δεν τους είπε κανείς τίποτα! Εμείς οι "έξυπνοι" στέλνουμε πολεμικά 70 μίλια μακρυά από την Ελλάδα για να τους...σώσουμε 700 άτομα  και να τα φορτωθούμε, σαν βλάκες, την ίδια ώρα που τα άλλα κράτη της Ευρώπης σφυρίζουν αδιάφορα και η Τουρκία, που επιδιώκει επιχειρήσεις διάσωσης, όταν πρόκειται για καμιά βαρκούλα, κάνει το κορόϊδο και δεν πηγαίνει, αφήνοντας εμάς τους "προοδευτικούς" μαζοχιστές να φορτωνόμαστε τους μουσουλμάνους, την ίδια ώρα που οι Έλληνες, στερούντραι υγειονομικής περίθαλψης  κοιμούνται κάτω από γέφυρες και τρώνε από τα σκουπίδια.Αυτή η νοοτροπία ειναι σαφές ότι οδηγεί σε ακραίες Εθνικιστικές τάσεις με ό,τι αυτό συτεπάγεται... ΑΛΕΞ

_____________________________________________________

Εμποδίζουν την επιβίβαση των συμπατριωτών τους στο πούλμαν που έφτασε για τη μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας - Αγοράκι λιποθύμησε από την ταλαιπωρία 

«Ή όλοι διαβατήρια ή κανένας». Αυτό είναι το σύνθημα των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται και σήμερα στο Σύνταγμα. 




Από νωρίς επικρατεί ένταση, καθώς ομάδα Σύρων αντιδρά στην απόφαση της Πολιτείας να μεταφερθεί ο ευπαθής πληθυσμός σε κέντρα φιλοξενίας και απαγορεύει σε συμπατριώτες τους, άρρωστα παιδιά και γυναίκες, να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα, φοβούμενοι μην τυχόν δοθούν επιλεκτικά διαβατήρια. 

Ετσι και σήμερα, αν και η Πολιτεία έχει καταστήσει σαφές ότι το αίτημά τους δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό λόγω της κοινοτικής νομοθεσίας, οι Σύροι ζητούν άμεση παροχή διαβατηρίων σε όλους τους πρόσφυγες χωρίς καμία εξαίρεση. 

Πούλμαν μαζί με ασθενοφόρο έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 10:30, όμως οι Σύροι δεν επιτρέπουν να επιβιβαστούν σε αυτά συμπατριώτες τους. Και όλα αυτά γίνονται, ενώ ένα αγοράκι νωρίτερα λιποθύμησε από την ταλαιπωρία. 

Από την ταλαιπωρία 21 ημερών, την έλλειψη σωστής διατροφής και μη κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης το παιδί αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος,  κρατώντας στο χέρι του τα παιχνίδια του.

Τρομαγμένος ο πατέρας το πήρε στα χέρια του και άρχισε να τρέχει προς το αυτοσχέδιο τραπέζι για να ακουμπήσει το μικρό αγοράκι.

Ευτυχώς το παιδί ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά και τις πρώτες βοήθειες που του προσέφερε ιδιώτης ιατρός που παρέχει ιατρική υποστήριξη στους πρόσφυγες όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

protothema