7.12.14

Σε επιφυλακή τέθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία - Μ/Κ Ταξιαρχία προωθήθηκε στην γραμμή των συνόρων


ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΩΡΕΥΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων σημειώθηκαν σήμερα στην Κριμαία μετα από σχετική εντολή που έλαβαν από τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν για την ανάπτυξη μιας μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού, με περίπου 4.000 προσωπικό στα βόρεια της Χερσονήσου, στα σύνορα με την Ουκρανία.
 
Ταυτόχρονα τέθηκαν σε επιφυλακή και οι λοιπές ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία..
 
Ο λόγος είναι ότι ξαφνικά το Κίεβο έχοντας "τάσεις αυτοκτονίας" προφανώς ή εκτελώντας εντολες των Αμερικανών "συμβούλων" του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας, προώθησε στην περιοχή της Χερσώνας, μια στενή λωρίδα γης, επίσης ανέκαθεν ρωσική που συνδέει την περιοχή με τις επαναστατημένες περιφέριεες της Νέας Ρωσίας, 100 άρματα μάχης Τ-64 Bulat, ΤΟΜΑ BTR-4 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1ι.
 
Η απάντηση από την πλευρά της Ρωσίας ήρθε αμέσως. Περίπου 150 ΤΟΜΑ BTR-80 και άλλα 100 οχήματα ειδικών εκδόσεων αναπτύσσονται από το πρωί σήμερα στα βόρεια της Κριμαίας, ενώ πτήσεις αναγνωριστικών της ρωσικής Αεροπορίας καταγράφηκαν στα ρωσικά σύνορα της Κριμαίας με την Ουκρανία.
 
"Σύμφωνα με τις πληροφορίες , όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που σταθμεύουν στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας προωθήθηκαν στα σύνορα με την Ουκρανία",ανέφερε ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας , Αντρέι Lysenko.
 
 defencenet.gr