20.12.14

Τσίπρας: Ο Χαϊκάλης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων


Μιλώντας στην Κοζάνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η υπόθεση Χαϊκάλη διαψεύδει όσους νόμιζαν πως η αξιοπρέπεια των βουλευτών «έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται» σχετικά με την προεδρική εκλογή.

Στήριξη στον Παύλο Χαϊκάλη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη, σημειώνοντας πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ειδοποίησε «από την πρώτη στιγμή» τη Δικαιοσύνη για την απόπειρα χρηματισμού του, «έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».


Τόνισε πως η υπόθεση Χαϊκάλη διαψεύδει όσους νόμιζαν πως η αξιοπρέπεια των βουλευτών «έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται» σχετικά με την προεδρική εκλογή, και χαρακτήρισε «ανάσα ζωής» την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην υπόθεση των ανεξάρτητων βουλευτών Βουδούρη και Παραστατίδη, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ένταξής τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως τις αποφάσεις για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι δεν θα τις λάβουν οι «αντίπαλοί» του, αλλά η ίδια η Κουμουνδούρου.

Απέδωσε μάλιστα την «υπαγόρευση» υποψηφίων στον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια «απομόνωσης» του κόμματος. «Τις συμμαχίες, τις συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα τα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τα αποφασίσουν ούτε οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πολύ περισσότερο η ίδια η διαπλοκή και οι παρατρεχάμενοί της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Τσίπρας διατήρησε τις αποστάσεις που κράτησε η Κουμουνδούρου από τις υπόνοιες Βουδούρη-Παραστατίδη περί ενδεχόμενου χρηματισμού ανεξάρτητων βουλευτών που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά στη συνέχεια ψήφισαν τον Σταύρο Δήμο στην πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Φυσικά δεν θα υιοθετήσουμε γενικεύσεις οι οποίες αδικούν βουλευτές, δε το κάναμε ποτέ», τόνισε.

Βολές κατά των ΑΝΕΛ και των βουλευτών Βουδούρη και Παραστατίδη, αλλά με τελικό αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας υπόνοιες για σχέδιο να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

skai.gr