15.12.14

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ!

                    
                        
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ                                    
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΗΛ: (210) 72.47.590
   FAX: (210) 72.47.468
                                                                t.quick@parliament.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΣΝΟΜΠΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
Η ΝΕΡΙΤ ΕΠΑΙΞΕ 90'' ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΛΑΝΑ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, επιστρέφοντας από τη διήμερη περιοδεία του στη Κέρκυρα, έκανε την εξής δήλωση:

«Μετά από 51 χρόνια, για την γιορτή του Πολιούχου του νησιού Αγίου Σπυρίδωνα, πραγματοποίησε στη Κέρκυρα τετραήμερη ιστορική επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, προφανώς απασχολημένη για να βρει ποιους θα μπορούσε να βάλει στο κοφίνι της για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αγνόησε σκανδαλωδώς αυτή την ιστορική επίσκεψη του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη και δεν έστειλε μέλος της για να την εκπροσωπήσει, τουλάχιστον στην υποδοχή, στη Θεία Λειτουργία και την αναχώρηση. Για να μη πω και στις άλλες επίσημες εκδηλώσεις.

Επιπλέον οι τοπικοί φορείς, Αυτοδιοικητικοί και όχι μόνο, μου εξέφρασαν την πλήρη δυσαρέσκειά τους, ακόμα και οργή, για το κραυγαλέο σνομπάρισμα των πανελλαδικών καναλιών, που δεν μετέδωσαν ούτε ένα ρεπορτάζ. Αντίθετο το ΑΠΕ έδωσε συνεχές παρόν.

Όσο για την ΝΕΡΙΤ, αρκέστηκε σε 90" αναφορά, με δανεικά πλάνα από τοπικό κανάλι.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μετά την ενδοτική πολιτική τους στα εθνικά θέματα, συμπεριφέρονται το ίδιο απαξιωτικά στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, την ώρα που η χριστιανοσύνη δέχεται επίθεση από τους ισλαμιστές, η Ελλάδα γεμίζει από μουσουλμάνους εποίκους και με νομοθετικές πράξεις οι συγκυβερνώντες ακυρώνουν αρχές της Ορθοδοξίας, όπως γίνεται με την προώθηση της καύσης των νεκρών.

Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα τις ευλογίες του Πατριάρχη, πριν αναχωρήσει από την Κέρκυρα, ο οποίος στα 22 χρόνια της γνωριμίας μας, με έχει τιμήσει με το όνομα που έδωσε στην κόρη μου Μαρία Τερέζα, με την μεγαλύτερη τηλεοπτική συνέντευξη που έχει δώσει ποτέ και με την Πατριαρχική φιλία που μου προσφέρει πάντα
Την ευλογία του έδωσε και στην Οργανωτική Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Ηπείρου Πολιτευτή Β' Αθήνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ευαγγελία Εγγλέζου, που παραβρέθηκε στην τελετή αναχώρησης του Πατριάρχη από την Κέρκυρα για την Βασιλεύουσα».