14.12.14

Αμερικανικά μεταγωγικά μεταφέρουν οπλισμό στο Κίεβο - Οι Ρώσοι "ζεσταίνουν" τις μηχανές για επέμβαση στην Ουκρανία

 Στην Ουκρανία άρχισαν να φτάνουν μαζικά, μεταγωγικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν οπλισμό για τον Ουκρανικό Στρατό. Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να "ζεσταίνουν" τις μηχανές για επέμβαση στην Ουκρανία.

 
Είναι φανερό ότι στην Ουάσιγκτον επιθυμούν σφόδρα έναν β' γύρο συγκρούσεων, στον οποίο όμως ο ουκρανικός Στρατός κυριολεκτικά θα αυτοκτονήσει εναντίον των ρωσικών δυνάμεων όπως είχε γίνει και το 2008 με την εισβολή της Γεωργίας σε Οσετία-Αμπχαζία. Ζητούν δε από το Κίεβο και προσπάθεια εισβολής στην Κριμαία!
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Νέα Ρωσία διαθέτει και εξοπλισμό, και εφοδιασμό, αλλά και χιλιάδες εμπειροπόλεμων και οργανωμένων στρατιωτών για να αντιμετωπίσουν μια δεύτερη επίθεση από τους Ουκρανούς.
 
Τα αεροδρόμια του Χάρκοβο,του Dnipropetrovsk και της Zaporizhia έκλεισαν την πολιτική τους λειτουργία για αόριστο χρονικό διάστημα, κατόπιν αιτήματος του ουκρανικού Στρατου. ΄
 
"Κλείστε τα κατά την διάρκεια παραλαβής των φορτίων από τα αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη"
 
Ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η εκφόρτωση εξελίσσεται και ενώ η συνάντηση Λαβρόφ και Κέρι, η οποία αναμένοταν στις 15 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε επειγόντως σήμερα.
 
 
 
Το αεροδρόμιο του Zaporozhye καλείται να εκπληρώσει μια επείγουσα εντολή για την εγκατάσταση αντιαεροπορικών γύρω από την περίμετρο του. Άρχισαν οι εργασίες στα τέλη Νοεμβρίου και έχουν πλέον ολοκληρωθεί.
 
 
 
Ένας από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου δήλωσε ότι το αεροδρόμιο είναι έτοιμο για την υποδοχή των στρατιωτικών αεροσκαφών που μεταφέρουν τον οπλισμό,
συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο Χάρκοβο και το Δνείπερο. Ο οπλισμος αναμένεται από τις ΗΠΑ. Παρόμοια η κατάσταση και στο Dnepropetrovsk.
 
H Ρωσία θα επέμβει στην Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ εξοπλίσουν το Κίεβο με αμερικανικό οπλισμό όπως αποφάσισε η αμερικανική Γερουσία και επικύρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα δήλωσε επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας στη ρωσική Δούμα. Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί δεν περίμεναν ούτε στιγμή και ξεκίνησαν τον επανεξοπλισμό του στρατού του Κιέβου.
 
Ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» στην ρωσική Δούμα Μ.Emelyanov μόλις χθες δήλωσε ότι "Η Δούμα μπορεί να δώσει στον πρόεδρο την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύσουν με όπλα το Κίεβο" . 
 
"Η απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ (για την δυνατότητα χορήγησης όπλων προς την Ουκρανία) είναι εξαιρετικά επικίνδυνη".
 
Η απόφαση αυτή υποστηρίζεται από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων και υπογράφεται από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πιέζοντας παράλληλα την Ρωσική Ομοσπονδία να λάβει και αυτή με την σειρά της τα αντίστοιχα μέτρα. 
 
"Θα συζητηθεί η χορήγηση του δικαιώματος αυτού, από την Δούμα στον Ρώσο πρόεδρο, ώστε να δύναται να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Ουκρανίας σε περίπτωση ουσιαστικής απειλής για την Ρωσία, και όχι να περιμένει την ώρα που Ουκρανία θα είναι πλήρως εξοπλισμένη, αποτελώντας κίνδυνο για την Ρωσική Ομοσπονδία", δήλωσε ο Emelyanov, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση των ΗΠΑ καταδεικνύει ότι "η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία. Επιπλέον, αν κρίνουμε από τις ενέργειες του αμερικανικού Κογκρέσου, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την μετατροπή της Ουκρανίας σε πυριτιδαποθήκη κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας", είπε ο βουλευτής.
 
"Σε λίγα χρόνια, η Ουκρανία θα είναι μια φτωχή και πεινασμένη χώρα, με ρωσοφοβική κυβέρνηση , η οποία θα έχει μεταφέρει στον πληθυσμό της το μίσος κατά της Ρωσίας , θα είναι οπλισμένη μέχρι τα δόντια, και η απροθυμία της ίδιας, αλλά κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν τα πραγματικά σημερινά σύνορα της Ρωσίας, θα προκαλέσει μια τεράστια σύγκρουση", πρόσθεσε ο ίδιος .
 
Η ρωσική Δούμα σε έκτακτη συνεδρίαση της 1η Μαρτίου είχε εγκρίνει ομόφωνα έκκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.
 
Στα τέλη Ιουνίου, το Συμβούλιο της ρωσικής Ομοσπονδίας ανέστειλε την απόφαση σχετικά με τη χρήση του ρωσικού Στρατού στην Ουκρανία, τώρα όμως αρχίζουν να αλλάζουν τα δεδομένα.
 
Δεδομένου ότι ο αμερικανικός Στρατός συγκεντρώνεται σε Πολωνία , βαλτικές χώρες, και ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζει δύναμη ταχείας επεμβάσεως, ενώ από την άλλη πλευρά η Ρωσία εξοπλίζει σαν "αστακό" την Κριμαία, η Μόσχα δεν θα έχει την πολυτέλεια να επιτρέψει την ύπαρξη ενός επανεξολισμένου και εχθρικού κρατικού μορφώματος σαν την Ουκρανία στα σύνορά της.
 
Μετά την άμεση εχθρική ενέργεια των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε μεταφορά οπλισμού στο Κίεβο, οι Ρώσοι άρχισαν να "ζεσταίνουν" τις μηχανές. Θεωρείται βέβαιο ότι τουλάχιστον το ρωσόφωνο κομμάτι θα αποσπαστεί και ολόκληρη η βόρεια Μαύρη Θάλασσα θα περάσει υπό ρωσικό έλεγχο στην σύγκρουση που φάινεται να έρχεται "καλπάζοντας".
 
Αυτός είναι και ο άμεσος στρατηγικος σκοπός, καθώς πέραν της κυριαρχίας στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή θα ενώσει και την Υπερδνειστερία με την ρωσική επικράτεια, αλλά και τους Ελληνορθόδοξους Γκαγκαούζιους καθιστώντας έτσι και το ρουμανόφωνο κρατίδιο της Μολδαβίας μη επιβλαβές για τα ρωσικά συμφέροντα, και άχρηστο για τα νεοταξίτικα κέντρα που εδράζουν στην Αμερική και έχουν αιμτοκυλίσει πολλές περιοχές του πλανήτη στην προσπάθεια να "στρααγγαλίσουν" γεωπολιτικά την Ρωσία.
 
 
Στα αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη σύμφωνα με πληροφορίες μεταβαίνουν και Αμερικανοί στρατιωτικοί-εκπαιδευτές. Το ρωσικό ΥΠΕΞ απάντησε με προειδοποίηση για "ριζοζοσπαστική απάντηση" 
 
Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Χάρκοβο εμφανίστηκαν 50 στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ, οι οποίοι μιλούσαν πολωνικά, ένας από αυτούς μάλιστα επιτέθηκε στους ρωσόφωνους κατοίκους όταν πήγαν να τον φωτογραφήσουν και τους απείλησε "μην τολμήσετε να το κάνετε αυτό".
 
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov δήλωσε ότι η χώρα του ανησυχεί για την κινητικότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της.
Σήματα από επίσημες πηγές ανέφεραν ότι η ρωσική αεράμυνα στην Κριμαία έχει καταρρίψει τον τελευταίο μήνα αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη  που είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο της χερσονήσου από την περιοχή Kherson. 
 
Αυτά τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη  είναι ξένης προέλευσης, δεδομένου ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει ούτε αναγνωριστικά αεροσκάφη ούτε στρατιωτικό προσωπικό που να γνωρίζει το χειρισμό τους.
 
Οι Ουκρανικές μονάδες διεξάγουν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις μέσω των ξένων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών ενώ παράλληλα ενισχύουν τα στρατεύματά τους κοντά στην Κριμαία, όπου σήμερα οριοθετούνται τα ρωσικά σύνορα. 
 
Υπάρχουν μαρτυρίες των κατοίκων ότι νέες μονάδες εφέδρων έχουν εγκατασταθεί στις  γειτονικές ουκρανικές περιοχές . Ο υπουργός Άμυνας  της Ουκρανίας, Stepan Poltorak επιβεβαίωσε  ένα νέο κύμα »κινητοποιήσεων» σε αυτές τις  περιοχές. Όλη αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση στην χερσόνησο της Κριμαίας που η Ρωσία επανέκτησε εδώ και έξι μήνες.
 
Ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής οικονομικής βοήθειας θα δπανηθεί για την ενίσχυση του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού και την εκπαίδευση 150 βατραχανθρώπων. Ως γνωστόν οι Ουκρανοί βατραχάνθρωποι είναι κάτι σαν ανέκδοτο οπότε αυτό σημαίνει, ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να σχεδιάσουν επιχειρήσεις δολιοφθοράς όχι μόνο στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, αλλά και στην ίδια την Κριμαία.
 
Το ερώτημα είναι γιατί οι Αμερικανοί θέλουν να σπρώξουν τους Ουκρανούς προς μια βέβαιη αυτοκτονία. Ίσως γιατί είναι διαθέσιμοι να χάσουν και την ανατολική Ουκρανία και να εντάξουν ότι απομεινει από την δυτική Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
 
 
 defencenet.gr