10.12.14

Στο νοσοκομείο για να δει τον Αναστασιάδη ο Μπάιντεν

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Επίσκεψη από τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, δέχεται σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Μανχάταν, όπου νοσηλεύεται μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί τον κ. Αναστασιάδη στο νοσοκομείο απόψε, μεταξύ 6:00 και 7:00 μμ τοπική ώρα).


Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Κύπρου λίγες ώρες πριν την εγχείρηση για να του ευχηθεί «καλή επιτυχία» και «περαστικά». Επίσης, είχε ξανατηλεφωνήσει και αμέσως μετά την εγχείρηση και συνομίλησε με τη σύζυγο του Κύπριου προέδρου, 'Αντρη Αναστασιάδη.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, όταν ο πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβεί σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης αναμένεται να τον επισκεφθεί και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του «είναι σταθερή και εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά».
Ο πρόεδρος της Κύπρου είχε εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης το Σάββατο το βράδυ και εκτιμάται ότι «αν όλα κυλήσουν ομαλά», θα εξέλθει από το νοσοκομείο την ερχόμενη Δευτέρα.
Όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ, ο προσωπικός γιατρός του, καρδιοχειρουργός, δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, «απ' ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, θα είναι εφικτό ο πρόεδρος Αναστασιάδης να επιστρέψει στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα».
Ο Κύπριος πρόεδρος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, την περασμένη Τρίτη, από τον Αμερικανό καρδιοχειρουργό καθηγητή, δρ. Ντέιβιντ 'Ανταμς, για τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώχινας βαλβίδας, καθώς και για διόρθωση καρδιακής αρρυθμίας.
ethnos