15.12.14

Ψάχνουν για διάδοχο του Α.Σαμαρά στη ΝΔ - Δεν τους βγαίνουν ούτε οι εκβιασμοί και τα στημένα γκάλοπ


ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Η ΣΥΓΓΡΟΥ 

Η προσπάθεια εκβιασμού των βουλευτών και της κοινής γνώμης πως αν δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε σε εκλογές ακολουθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ έξοδος της χώρας από το ευρώ, τους Ευρωπαίους (Γιούνκερ, Μοσκοβισί κ.α.) να συντάσσονται στη γραμμή της ωμής παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική σκηνή και τις στημένες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τάχα κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης να κρατηθεί στην εξουσία.

Το κλίμα που μεταφέρεται από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ηττοπάθειας και πληροφορίες αναφέρουν πώς ήδη γίνονται ζυμώσεις για τη διαδοχή του Αντώνη Σαμαράς σε περίπτωση που η ΝΔ υποστεί έναν όλεθρο στις εκλογές οι οποίες προεξοφλούνται.
Εκεί που ο στόχος της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα ήταν στην πρώτη ψηφοφορία οι 170 βουλευτές, τώρα έχει πέσει στους 165, ίσως και πιο κάτω σε μία προσπάθεια να μην «σκορπίσουν» οι βουλευτές από την πρώτη ψηφοφορία της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου. Όλοι πάντως είναι βέβαιοι αυτή τη στιγμή πώς οι 180 βουλευτές δεν μαζεύονται με τίποτα.
Πέραν των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης λίγοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν δηλώσει πώς θα ψηφίσουν «ναι» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη ξεκινήσει τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις στις περιφέρειες τους μήπως και καταφέρουν να διασωθούν από τη λαίλαπα.
Από τη ΝΔ ορισμένοι τις έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες, κάποιοι άλλοι κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας για Π.τ.Δ. κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Α. Σαμαράς τους έχει «βάλει χέρι» γιατί δίδεται η εικόνα στους ψηφοφόρους της ηττοπάθειας, αν όχι της συντριβής σε συνδυασμό και με αυτά που λέγονται στις μεταξύ των βουλευτών (προς το παρόν) συνομιλίες.
Τι λέγεται; Πώς ο Α. Σαμαράς έχει πλέον τελειώσει πολιτικά και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες διαδοχής με τους Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκη Βορίδη και Απόστολο Τζιτζικώστα να λαμβάνουν θέσεις μάχης, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιο άλλο πρόσωπο που εμφανίζεται ως αουτσάιντερ σήμερα. Και δεν μιλάμε για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, γιατί αυτός μπορεί να μην εκλεγεί ούτε καν βουλευτής στη Β’ Αθηνών.
Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών και το ποσοστό που θα λάβει η ΝΔ. Αν είναι συντριπτικό και το κόμμα υποχωρήσει κάτω από το 20% τότε οι διαδικασίες για τη διαδοχή του Α. Σαμαρά θα «τρέξουν» αμέσως. Διαφορετικά, ο Α. Σαμαράς μπορεί και να το παλέψει, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του.  
  
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ έχει βγει και επίσημο πρόγραμμα με περιοδείες βουλευτών και στελεχών προκειμένου να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Αυτή έχουν να αντιμετωπίσουν και το Γιώργο Παπανδρέου. Αν κάνει κόμμα ο πρώην πρωθυπουργός τότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι τέταρτο κόμμα ως φαίνεται, αλλά θα κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να εκλεγεί βουλευτής.
Υπό το κλίμα λοιπόν αυτό έχουν ξεκινήσει οι εκβιασμοί από τους Ευρωπαίους και αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έπονται προκειμένου οι βουλευτές να αναγκαστούν να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι πολίτες να τρομοκρατηθούν. Το σύστημα εξουσίας δίνει τον νύν υπερ πάντων αγώνα για να σταθεί όρθιο.
Στο πλαίσιο αυτό και οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις που θέλουν και καλά του πολίτες να δηλώνουν πώς δεν θέλουν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να έχει συρρικνωθεί. Γιατί, τι άλλαξε μία και δύο εβδομάδες πριν και η ψαλίδα μειώθηκε στις 3 μονάδες;
Το μόνο γεγονός είναι πώς η κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα γιατί οι δανειστές ζητούσαν και άλλο… αίμα, επιβεβαιώθηκε πώς θέλουν νέο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα και ότι το ΔΝΤ θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της εξόντωσης των Ελλήνων, σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα της κυβέρνησης. Με αυτό το επιχείρημα η κυβέρνηση άλλαξε το τοπίο στις δημοσκοπήσεις;
Η απάντηση είναι όχι. Η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι από 6 έως 8 μονάδες με τα ποσοστά των δύο κομμάτων να κυμαίνονται από 28% έως 30% για το ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ 20% και 22% για τη ΝΔ.
Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται δε να παραμένει στα ποσοστά των Ευρωεκλογών ή και να «τσιμπάει» κάτι ακόμη, στο 9%-10%, όταν οι δημοσκοπήσεις των συστημικών ΜΜΕ τη φέρουν τέταρτο και πέμπτο κόμμα.
Ο λόγος προφανής. Η ΝΔ θέλει να διεμβολίσει τη Χρυσή Αυγή για να «τραβήξει» πίσω δεξιούς ψηφοφόρους, αλλά δεν μπορεί να το καταφέρει. Πόσο μάλλον όταν επιβεβαιώνεται (και με το πρόσφατο βίντεο που ο κ. Σαμαράς ήθελε να γαμ@@@@ βουλευτές του Λαικού Συνδέσμου) πώς οι φυλακίσεις των Χρυσαυγιτών αποτελούν πολιτικές διώξεις.
Μεγάλο στοίχημα για τους ΑΝ.ΕΛ. η είσοδος τους στη Βουλή, ενώ η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται να «συγχωνεύεται» με το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν έχει καμία ελπίδα να μπεί στη Βουλή.  
Όλα δείχνουν λοιπόν αδυναμία της κυβέρνησης να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας (μέχρι και τον Κάρολο Παπούλια έβαλαν να τα μαζέψει από το Προεδρικό Μέγαρο για να δώσουν την εντύπωση που θα εκλεγεί Π.τ.Δ.), κάλπες αρχές Φεβρουαρίου και συντριβή της κυβέρνησης.
Το σύστημα όμως, όπως προείπαμε, δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να κρατηθεί στην εξουσία.
 defencenet.gr