12.12.14

Ο ΥΕΘΑ Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ



Γεώργιος Επιτήδειος
Εφημερίδα ‘’ΑΚΡΟΠΟΛΗ’’

    Σε μια σαφή ένδειξη αλαζονείας αλλά και επιμελώς αποκρυπτόμενου πανικού, ο νέος ΥΕΘΑ κ.Δένδιας εξέφρασε την οργή αλλά και την απογοήτευση του διότι ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Eνώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού επισκέφτηκαν τα γραφεία τηςΧρυσής Αυγής και συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν την Ενωσή τους με στελέχη του κόμματος αλλά και τους Ευρωβουλευτές του και πρώην συναδέλφους τους.

    Ο κ. ΥΕΘΑ είναι γνωστός και μη εξαιρετέος πολέμιος της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα κατά την διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όλοι θυμούνται πως πέραν του μίσους και του άγχους με το οποίο προσπαθούσε να εντοπίσει υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Αστυνομία , δεν δίστασε να αγγίξει τα άκρα όρια της γελοιότητας όταν υποχρέωνε τους αστυνομικούς να γδύνονται για να διαπιστώσει εάν είχαν χαραγμένα σύμβολα που θα παράπεμπαν στο κόμμα. (Αφου δεν τον πλάκωσαν στο ξύλο πάλι καλά!- ΑΛΕΞ)

    Είναι λοιπόν λογικό, φυσιολογικό, αλλά και αναμενόμενο να διακατέχεται από τα ίδια σύνδρομα και να προσπαθεί να εφαρμόσει τις ίδιες τακτικές και τώρα που προΐσταται του Υπουργείου Άμυνας. Έτσι αυτή την φορά στοχοποιεί τηνΈνωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στην οποία, άκουσον άκουσον ,δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου να επισκεφθεί το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της χώρας και να συζητήσει με στελέχη του τα προβλήματα του κλάδου, όπως ακριβώς έκανε και με τα υπόλοιπα κόμματα που εκπροσωπούνται στο εθνικό κοινοβούλιο. Τα περί "εγκληματικής οργάνωσης" φυσικά τα αντιπαρέρχομαι με θυμηδία διότι εάν τα ελάμβανα σοβαρά υπόψη θα έλεγα "πικρά λόγια " κατά την έκφραση του Υπουργού.
    Ο κ. Υπουργός βεβαίως εξέφρασε την λύπη του διότι η εξουσία του απέναντι στους αποστράτους δεν υπερβαίνει την απλή διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, πράξη που προφανώς δεν του παρέχει την παραμικρή δυνατότητα επιβολής, δεδομένης της υποδειγματικής λειτουργίας της Ενώσεως. Δεν παρέμεινε όμως σ αυτήν την διαπίστωση. Προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω διατυπώνοντας την βεβαιότητα ότι όσοι επισκέφθηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη μετανοήσει για την πρωτοβουλία τους. Προφανώς διέφυγε της προσοχής του ότι σύμφωνα με την γραμματική της ελληνικής γλώσσας, μετανοεί κάποιος ο οποίος θεωρεί πως έκανε μια εσφαλμένη κίνηση, ένα λάθος, κάτι κακό. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει για τα μέλη του ΔΣ  της Ενώσεως των Απόστρατων Αξιωματικών του Στρατού τα οποία με την σοβαρότητα και την εμπειρία που τα διακατέχει δεν θα έκαναν ενέργειες για τις οποίες, σε μικρό χρονικό διάστημα, θα μετάνιωναν.
    Εκείνο όμως το οποίο δεν θέλει να ομολογήσει ο κ. Δένδιας , διότι ως  ευφυής και  έμπειρος πολιτικός το έχει ήδη αντιληφθεί, είναι το γεγονός ότι το κόμμα του έχει απολέσει πλέον κατά τρόπο πανηγυρικό και μη αναστρέψιμο τον πάλαι ποτέ γι αυτό ζωτικό χώρο των ψηφοφόρων που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Οι λόγοι είναι πολλοί , απλοί κατανοητοί και αναμφισβήτητοι.
    Πρώτος και πιο σοβαρός είναι η άνευ όρων και αντιστάσεως εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους τοκογλύφους. Επειδή δεν προέρχεται από τις τάξεις τους ο κ. Υπουργός δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την οργή, την θλίψη , την πίκρα, την αγανάκτηση και την ταπείνωση που αισθάνθηκαν και εξακολουθούν να αισθάνονται αυτοί που ορκίσθηκαν να υπερασπίζουν την πατρίδα και την έννομη τάξη μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος τους, να βλέπουν να έχουν εγκατασταθεί σε όλα τα υπουργεία της χώρας οι τοποτηρητές των ξένων επικυρίαρχων και να αντιμετωπίζουν και να χρησιμοποιούν τους κατά τα άλλα μεγαλόσχημους και αλαζονικούς υπουργούς σαν μαριονέτες, πρόθυμους να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή  τους, ακόμη καί εναντίον των συμφερόντων του κράτους και του έθνους. Και, όλα αυτά, χωρίς όχι μόνο να μην έχει ηττηθεί σε κάποιο πόλεμο η χώρα μας αλλά, χωρίς να έχει προβληθεί ούτε η ελαχίστη αντίσταση από τους επισήμους φορείς της. Έχετε αντιληφθεί κ. Υπουργέ το πόσο έχουν πληγώσει την εθνική υπερηφάνεια του Έλληνα στρατιωτικού και αστυνομικού τα δυο κόμματα της συγκυβερνήσεως; Έχετε διανοηθεί πόσο υποφέρουν ψυχικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας  όταν καταστρέφετε την μαχητική ισχύ των Κλάδων τους με την περικοπή των αμυντικών δαπανών, την καταστροφή της αμυντικής βιομηχανίαςτο φοβικό σύνδρομο και την υποτέλεια  που επιδεικνύει το κόμμα σας, κυρίως, απέναντι στους προαιώνιους εχθρούς της φυλής οι οποίοι έχουν μετατρέψει τα χωρικά μας ύδατα σχεδόν σε ιδιωτικές τους μαρίνες, παραβιάζοντας τα κατά το δοκούν; Μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πως αισθάνεται ο αστυνομικός ο οποίος εξ αιτίας και της δικής σας συναλλαγής και του φόβου, έχει μεταβληθεί σε κινητό στόχου κάθε υποψήφιου δολοφόνου ή τρομοκράτη επειδή η υπηρεσία δεν τον καλύπτει νομικά όταν αμυνθεί και δεν γνωρίζει εάν θα επιστρέψει ζωντανός μετά την λήξει της υπηρεσίας του ή εάν θα βυθίσει την οικογένειά του στον πόνο την θλίψη και το δράμα;
    Έχετε συνειδητοποιήσει το πόσο υποφέρουν υλικά αυτοί και οι οικογένειες τους από την οικονομική εξαθλίωση στην οποία τους έχετε υποβάλει με τα σκληρά και εκδικητικά μέτρα λιτότητας που τους έχετε επιβάλει; Αναλογισθήκατε ποτέ πως αισθάνονται όταν υποχρεώνετε τον λαό από τον οποίον προέρχονται και τον οποίον υπηρετούν να υποφέρει, να αυτοκτονεί, να ξενιτεύεται, να εξαθλιώνεται και να υφίσταται μια σύγχρονη επιστημονική και για τον λόγο αυτόν απαράδεκτη γενοκτονία;
      Αναλογισθήκατε ποτέ τις ευθύνες που έχετε και εσείς προσωπικά για τα στίφη των παρανόμων μεταναστών που επιτρέψατε να εισβάλουν στην χώρα μας και να την καταστρέφουν συστηματικά; Πόσο υπερήφανος αισθάνεστε και εσείς όταν καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραβιάζονται οι αρχές της δικαιοσύνης  της δημοκρατίας, της ισότητος και της ηθικής με την παράνομη και άδικη φυλάκιση του Αρχηγού των βουλευτών, των στελεχών αλλά και απλών υποστηρικτών της Χρυσής Αυγήςεπειδή το κόμμα σας δεν έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τον πολιτικό τους λόγο;
    Έχετε χρείαν και άλλων μαρτύρων κ. Υπουργέ για να αποδεχθείτε ότι οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί οι οποίοι κάποτε σας ψήφισαν με την λογική ότι το "μη χείρον βέλτιστον", σας έχουν γυρίσει πλέον την πλάτη;  Εσείς όμως, αντί να ζητήσετε συγνώμη για όσα έχετε κάνει όχι μόνο εναντίον τους , αλλά κυρίως εναντίον της πατρίδος, μέμφεστε τους επισήμους και θεσμικούς εκπροσώπους τους διότι άσκησαν το αυτονόητο δικαίωμα τους να επισκεφτούν ένα πολιτικό κόμμα στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου.


    Δυστυχώς αυτή την νοοτροπία έχουν επιτρέψει οι ίδιοι οι απόστρατοι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί να επικρατήσει. Διότι διαπνεόμενοι πάντοτε από τοπνεύμα  της πειθαρχίας το οποίο τους διακατείχε καθ' όλη την διάρκεια της στρατιωτικής τους ζωής, θεωρούσαν ως μη όφειλαν, ακόμη και όταν αποστρατευόντουσαν, τον εκάστοτε ΥΕΘΑ ως προϊστάμενο και τον αντιμετώπιζαν με ανάλογο σεβασμό και υπακοή. Έτσι δεν ήταν διεκδικητικοίδεν τον ανακαλούσαν στην τάξη όταν παρεξετρέπετο ακόμη και σε εθνικής φύσεως θέματα, συγχωρούσαν στο κόμμα του τα πολιτικά λάθη, ακόμη και τα πολιτικά εγκλήματα, ήταν "δεδομένοι" και για τον λόγο αυτόν "πάντοτε ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι".
    Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το άλλοθι ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο κόμμα  το οποίο θα υποστηρίξουν δεν υφίσταται πλέον. Τώρα υπάρχει ηΧρυσή Αυγή, η πρωτοπορία στους εθνικούς αγώνες, η αιχμή του δόρατος του Ελληνισμού, η τελευταία αλλά και πιο ισχυρή γραμμή αμύνης του έθνους. Δεν πρέπει να έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι η γραμμή αυτή δεν διασπάται, δεν υπερκεράται, δεν διαρρηγνύεται.   Αντιθέτως ισχυροποιείται και εις πείσμα όλων των εις βάρος της συκοφαντιών αποκαθαίρεται στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ο οποίος αρνείται να δεχθεί μοιρολατρικά τον θάνατο που του έχουν προδιαγράψει. Έτσι συσπειρώνεται περί την Χρυσή Αυγή , πυκνώνει τις τάξεις της, και υποχρεώνει τους εχθρούς και πολέμιους της να συνειδητοποιήσουν την ρήση του Ευαγγελίου "σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν". Είναι μια πραγματικότητα η οποία θα φανεί στις επόμενες εκλογές οπότε και θα αποκατασταθεί η πολιτική τάξη.
           

_______________________

Ποιος του είπε ότι η ΕΑΑΣ είναι...υφισταμένη του Υπηρεσία;
Καλά έκανε και επισκέφθηκε τη ΧΑ, όπως και τα άλλα κόμματα.Δεν μπορεί κανείς να θέτει κατά βούλησιν κόμματα "εκτός νόμου" ή να δίνει εντολές προφυλακίσεως βουλευτών, οιουδήποτε αντιπάλου κόμματος!
Αν είχαν ίχνος λογικής, θα καταλάβαιναν ότι τέτοιες πράξεις προκαλούν αντιδράσεις των ψηφοφόρων οι οποίοι από πείσμα και μόνο πλαισιώνουν τα υπό διωγμόν κόμματα.
ΑΛΕΞ