9.12.14

Θέσεις ισλαμιστών στο Λίβανο βομβάρδισε η συριακή Αεροπορία

Η συριακή Aεροπορία πραγματοποίησε τη νύχτα επιδρομές σε τομέα του ανατολικού Λιβάνου στα σύνορα με τη Συρία, προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δύο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ΑΝΙ.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιδρομές έπληξαν τα περίχωρα της τοποθεσίας Αρσαλ του Λιβάνου, η οποία συχνά αποτελεί στόχο βομβαρδισμών των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ένα σπίτι ήταν κυρίως ο στόχος των τελευταίων αυτών επιδρομών.
 
Η πόλη Αρσαλ και η περιφέρειά της κατοικούνται κυρίως από σουνίτες,και συχνά εισβάλλουν στη Συρία εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Τα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας είναι σε μεγάλο βαθμό διαπερατά, με πολίτες, μαχητές και λαθρεμπόρους κάθε είδους να τα διασχίζουν με ευκολία.
 
Ισλαμιστες έχουν βάσεις σε ορεινή περιοχή των συνόρων, στην περιφέρειά της πόλης. Πρωτοφανείς συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει τον Αύγουστο στην Αρσαλ μεταξύ του λιβανικού στρατού και τζιχαντιστών προερχόμενων από τη Συρία, οι οποίοι αποσύρθηκαν κρατώντας ομήρους περίπου 30 λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς. Έκτοτε τέσσερις από αυτούς έχουν εκτελεστεί.
 
 defencenet.gr