17.12.14

Βίντεο-ντοκουμέντο – Ουκρανοί στρατιώτες δέχονται απευθείας πλήγμα από όλμους

Βίντεο απεικονίζει Ουκρανό στρατιώτη να πλήτεται από βλήμα των ρωσόφωνων τη στιγμή που μιλούσε εναντίον του πληθυσμου΄της Α.Ουκρανίας, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν άμαχοι στις περιοχές αυτές και ότι όλοι είνια εχθροί της Ουκρανίας.

Το συγκλονιστικό αυτό βίντεο δείχνει όλη την σκληρή πραγματικότητα του πολέμου  που διεξάγεται στην Α. Ουκρανία. Σε ένα σπίτι όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί στρατιώτες σε χωριό των περιοχών που ελέγχουν οι δυνάμεις αυτοάμυνας στο  Donbas  ένας εκ των στρατιωτών με το όνομα Vitya αναφέρει την εχθρική στάση του πληθυσμού των ρωσόφωνων περιοχών απέναντι στις δυνάμεις του Κιέβου.
«Μοιάζει με τακτικές του Στάλιν. Δεν υπάρχει φιλήσυχος πληθυσμός στις κατεχόμενες περιοχές. Μόνο υποστηρικτές του εχθρού», αναφέρει στην αρχή ο Ουκρανός στρατιώτης.
«Γιατί; Είτε μένεις πίσω με τους στρατιώτες είτε γίνεσαι αντάρτης είτε πυροβολείς τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει φιλήσυχος πληθυσμός»,αυτά αναφέρει ο στρατιώτης πριν ένα βλήμα από τις δυνάμεις αυτοάμυνας πλήξει τη θέση τους.
Αμέσως θα επικρατήσει πανικός καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι ζωντανοί και ποιοι όχι. Θα ακολουθήσουν ακόμη δύο βολές με βλήματα από τους ρωσόφωνιους, ενώ φωνές ακούγονται λέγοντας "πάμε να φύγουμε απο αυτό το χωρίό".
Όπως φαίνεται στο βίντεο ο στρατιώτης φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά φαίνεται τουλάχιστον τραυματισμένος και σοκαρισμένος παραμιλώντας χωρίς να έχει γίνει γνωστό πόσο σοβαρά είναι.
Τα λεγόμενά του λίγο πριν πληγεί απο το βλήμα δείχνουν την μηδενική εκτίμηση των Ουκρανών για τους πρώην συμπατριώτες τους, και εξηγούν το γιατί ανευρέθησαν πολλοί ομαδικοί τάφοι με νεκρούς ρωσόφωνους, άντρες,γέρους,γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι είχαν εκτελεστεί εν ψυχρώ.
Τα τάγματα Αιντάρ και Αζόφ κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών συγκρούσεων κατηγορήθηκαν για φρικτά εγκλήματα πολέμου.
Η στάση αυτή των Ουκρανών δείχνει όμως και ότι οι Νεορώσοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πολεμήσουν  έχρις εσχάτων καθώς εάν χάσουν θα υποστούν εθνοκάθαρση καθώς φυλετικά και εθνικά δεν είναι Ουκρανοί. Φυσικά αυτό σταδιακά θα γίνει αργότερα και στους ρωσόφωνους της Οδησσού,της Χερσώνας και του Χάρκοβο.
defencenet.gr