1.12.14

Φθιώτιδα: Συνέλαβαν "πιστολέρο" που σήκωσε στο πόδι ένα χωριό πυροβολώντας όλη νύχτα το σπίτι συγχωριανού του

Δραματικές ώρες πέρασε ένας 70χρονος τα ξημερώματα του Σαββάτου κλειδωμένος μέσα στο σπίτι του, όταν 42χρονος συγχωριανός του πυροβολούσε επί ώρες το σπίτι και απειλούσε να τον σκοτώσει...
Το απίστευτο αυτό περιστατικό έγινε σε ένα από τα ορεινά χωριά της Υπάτης και συγκεκριμένα στο χωριό Πύργος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο οξύθυμος "πιστολέρο" πήρε την καραμπίνα και βγήκε στο δρόμο πυροβολώντας και απειλώντας.
Ο 42χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μεθυσμένος, πλησίασε το σπίτι του 70χρονου και άρχισε να πυροβολεί, καλώντας τον να βγει έξω.
Κάποιοι φίλοι του προσπάθησαν να τον μαζέψουν αλλά στο τέλος φοβήθηκαν και αυτοί και κλείστηκαν στα σπίτια τους.
Όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού, το σκηνικό αυτό κράτησε από τη 01:00΄μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5:00΄ το πρωί. Όλες αυτές τις ώρες έπεφταν πυροβολισμοί και ακούγονταν οι βρισιές και οι απειλές του "πιστολέρο", εναντίον του ηλικιωμένου, που ήταν μόνος στο σπίτι. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αστυνομία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμα των κατοίκων του χωριού και αυτό διότι οι λιγοστοί αστυνομικοί του Α.Τ. Υπάτης ήταν σε άλλο σοβαρό περιστατικό.
Τελικά ο 42χρονος πιστολέρο συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου μαζί με ένα ακόμη άτομο το απόγευμα του Σαββάτου και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Λαμίας, ωστόσο το περιστατικό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι οι κάτοικοι των χωριών είναι στο έλεος των κακοποιών.
Ο 70χρονος, που έζησε εφιαλτικές στιγμές υπέστη ισχυρό σοκ και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.
lamiareport.gr/