13.12.14

Συρία: Αποκεφάλισε τέσσερις ανθρώπους για βλασφημία το ΙΚ


Η αυτοανακηρυχθείσα αστυνομία του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική Συρία αποκεφάλισε τέσσερις άνδρες με την κατηγορία της βλασφημίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι άνδρες αποκεφαλίστηκαν στην ύπαιθρο δυτικά της πόλης Χομς από την ισλαμική αστυνομία του ΙΚ, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Η μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε μια παρόμοια εκτέλεση την Τρίτη, όταν μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης αποκεφάλισαν έναν άνδρα στην πλατεία μιας πόλης στη βόρεια Συρία.

Κάτοικοι και ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι το ΙΚ έχει αποκεφαλίσει και λιθοβολήσει μέχρι θανάτου πολλούς ανθρώπους στις περιοχές που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ για πράξεις που θεώρησε ότι παραβίασαν τον ισλαμικό νόμο, όπως μοιχεία, ομοφυλοφιλία, κλοπή και βλασφημία.
Επίσης, το ΙΚ έχει σκοτώσει αντίπαλους μαχητές με αντίστοιχες μεθόδους εκτός του πεδίου της μάχης και έχει δημιουργήσει περιπολίες για να ελέγχουν τη συμπεριφορά των κατοίκων των περιοχών που ελέγχει.
Εξάλλου, σήμερα το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου έναν άνδρα και μία γυναίκα, τους οποίους είχαν κατηγορήσει για μοιχεία, στην πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία μετά την προσευχή της Παρασκευή.