3.12.14

Ιρανικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις του ΙΚ στο Ιράκ

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, ναύαρχος Τζον Κίρμπι. Αποσαφήνισε όμως πως οι ιρανικές επιδρομές έγιναν ανεξάρτητα και χωρίς καμία συνεννόηση με τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά του ΙΚ.

Αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες αεροσκάφη του Ιράν, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Έχουμε ενδείξεις ότι έχουν ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές με αεροσκάφη F-4 Phantom, τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ναύαρχος Τζον Κίρμπι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον επιβεβαιώνει αεροπορικές επιδρομές από τα ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, ο κ. Κίρμπι αποσαφήνισε πως οι ιρανικές επιδρομές έγιναν ανεξάρτητα και χωρίς καμία συνεννόηση με τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία.

Η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές πως δεν είναι δυνατό να επιτραπεί στο περσικό κράτος να ενταχθεί στο διεθνή συνασπισμό, λόγω της υποστήριξης που παρέχει στο καθεστώς το προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία.

Τα ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να επιτέθηκαν σε στόχους τζιχαντιστών στην επαρχία Ντιγιάλα, η οποία συνορεύει με το Ιράν.

Αεροπορικές επιδρομές διεξάγουν καθημερινά στο Ιράκ αμερικανικά αεροσκάφη με την υποστήριξη συμμαχικών μαχητικών από τη Γαλλία, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ στις 8 Αυγούστου και το Σεπτέμβριο ξεκίνησαν παρόμοιες επιδρομές στη γειτονική Συρία.

skaigr