10.12.14

Ρωσία: "Μόνο μια ΑΟΖ υπάρχει στην Κύπρο αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας"


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αleksey Meshkov επανέλαβε τη στήριξη της Μόσχας στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης του Κυπριακού σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και επεσήμανε την ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης, βάσει του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.
 
Ο κ. Meshkov μιλούσε στη διάρκεια πολιτικών διαβουλεύσεων την Τρίτη στη Μόσχα μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας, με τη συμμετοχή του ιδίου και του Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη Αλέξανδρου Ζήνων, κατά τις οποίες έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας και επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.
 
Κύριο θέμα αποτέλεσε η προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, ενωρίς εντός του νέου έτους.
 
Επίσης, συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά θέματα με επίκεντρο την κατάσταση στην Ουκρανία, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
 
defencenet.gr