9.12.14

Δήμας: Καλώ όλους να υπερβούμε ό,τι τυχόν μας χωρίζει

Την αισιοδοξία του για την εξεύρεση 180 βουλευτών που θα τον εκλέξουν στην Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος Σταυρός Δήμας, τονίζοντας ότι απαιτείται ενότητα για να ξεπεραστεί η κρίση.

«Καλώ όλους να υπερβούμε, με θάρρος και αίσθημα ευθύνης, ό,τι τυχόν μας χωρίζει. Γιατί αυτό που μας ενώνει είναι ανώτερο, ισχυρότερο και μονιμότερο, για το παρόν και το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας.


«Ευχαριστώ πολύ τις πολιτικές δυνάμεις που με στηρίζουν. Τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον κόσμο της Κορίνθου (σ.σ εκλογική περιφέρεια του κ. Δήμα όταν ήταν βουλευτής) ... Ευχαριστώ όμως και αυτούς που δεν θα με ψηφίσουν για τις καλές κουβέντες για την υποψηφιότητά μου» συμπλήρωσε.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική υποψηφιότητα» φέρεται να σχολίασε από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σημειώνεται ότι ο κ. Δήμας ήταν προσωπική επιλογή του κ. Καραμανλή για τη θέση του επιτρόπου Περιβάλλοντος. 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα επισπεύδοντας την εκλογή Προέδρου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

«Δεν μετράμε κουκιά, αλλά συνειδήσεις και ιστορικές ευθύνες» υπογράμμισε για την Προεδρική εκλογή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

«Επίσπευση της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία» χαρακτήρισε την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. 
Θετικός στο να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς. «Δεν έχω αποφασίσει, δεν εκβιάζομαι από κανέναν και τίποτε» ξεκαθάρισε ο κ. Μελάς. Έτοιμος να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής.

Αντίθετα, δεν προτίθεται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα. H συγκυρία αδικεί τον Σταύρο Δήμα, είπε ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ, δηλώνοντας ότι εκτιμά τον υποψήφιό της κυβέρνησης αλλά δεν θα υπερψηφίσει. Είπε μάλιστα πως δεν πρόκειται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


skai.gr