8.12.14

Επιστρέφουν αύριο τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας


Μήπως θα έπρεπε να πάμε να τους ...υποδεχθούμε; ΑΛΕΞ

Στην Αθήνα επιστρέφουν αύριο Τρίτη τα τεχνικά κλιμάκια της τρόϊκας, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών στη βελγική πρωτεύουσα.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Ν» από τις Βρυξέλλες Νίκος Μπέλλος, η ίδια πηγή χαρακτήριζε αυτήν την εξέλιξη ως ένα πρώτο βήμα προς την τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων.

Και από την Ουάσιγκτον έρχονται πληροφορίες που αναφέρουν ότι αποστολή του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 9 μέχρι τις 19 του μηνός. Για την ώρα, δεν διευκρινίζεται αν η αποστολή θα έχει τη μορφή «τεχνικού κλιμακίου», τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ή θα πρόκειται για «ολοκληρωμένη αποστολή».
Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην αμερικανική πρωτεύουσα, επίσημη ανακοίνωση ενδεχομένως να εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup. 
Νωρίτερα, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup, που είναι σε εξέλιξη, κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εξέφρασαν αισιοδοξία για συνολική απόφαση για την Ελλάδα -αλλά όχι σήμερα.
naftemporiki.gr