8.12.14

Η Αστυνομία έβαλε στο χέρι "διαρρήκτες...πολυτελείας"!

ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ-ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗ- ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ- ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ...


Η αυξημένη επαγρύπνηση, η παρατηρητικότητα και η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από μονοκατοικίες και διαμερίσματα της περιοχής του Ωραιοκάστρου.

Για την υπόθεση συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 25χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον 27χρονα μέλη της συμμορίας.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», της «Αντίστασης και Απείθειας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και της παράβασης του Νόμου «περί Όπλων».

Η επιχείρηση σύλληψης ξεκίνησε όταν περιπολούντες αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, εντόπισαν  τα μέλη της συμμορίας να κινούνται ύποπτα σε περιβάλλοντα χώρο οικίας. 

Αντιλαμβανόμενοι οι δράστες την επικείμενη αστυνομική έρευνα, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, αγνόησαν τα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξαν ταχύτητα, εμβολίζοντας το περιπολικό και προσκρούοντας σε δεύτερο σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Μετά την ακινητοποίηση του οχήματος των διαρρηκτών, ακολούθησε επιχείρηση δέσμευσης του 25χρονου δράστη αλλά και των υπολοίπων συνεργών του, οι οποίοι αντιστάθηκαν σθεναρά για να αποφύγουν τη σύλληψη. Ο οδηγός μάλιστα του οχήματος, ο οποίος αναζητείται,  αρνήθηκε να απορρίψει όπλο που έφερε, παρά τις αστυνομικές προειδοποιητικές βολές.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
§  Διαπιστώθηκε ότι, η συγκρότηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών από οικίες και τον συνακόλουθο προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.
§  Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι, καθώς και ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την πρώτη εβδομάδα του τρέχοντος μήνα και αφού προηγουμένως αφαίρεσαν πινακίδα κυκλοφορίας σταθμευμένου αυτοκινήτου, την οποία τοποθέτησαν στο δικό τους όχημα, προέβησαν στις παρακάτω διαρρήξεις, κλοπές και απόπειρες κλοπών, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου :
-  Την 02-12-2014, διέρρηξαν ισόγειο διαμέρισμα, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν πλήθος χρυσαφικών και τιμαλφών.
-  Την ίδια ημέρα, εισήλθαν παράνομα σε διώροφη μεζονέτα, απ΄όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, μεγάλης χρηματικής αξίας.
- Κατά το ίδιο 24ωρο, παραβίασαν μπαλκονόπορτα και αφού ερεύνησαν τους χώρους του διαμερίσματος, εξήλθαν από αυτό χωρίς να έχουν αφαιρέσει αντικείμενα.
-  Επίσης, την 02-12-2014, διέρρηξαν παράθυρο διαμερίσματος, απο το οποίο αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα ανδρικό ρολόι
-  Την 05-12-2014, διέρρηξαν διαμέρισμα από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν χρυσαφικά, μεγάλης αξίας.
-  Την 07-12-2014, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δύο οικίες, αλλά τράπηκαν άπραγοι σε φυγή, καθώς στην πρώτη περίπτωση έγιναν αντιληπτοί από περίοικο, ενώ στη δεύτερη εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, στη θέα περιπολούντων αστυνομικών.

   Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους των διαρρήξεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.