8.12.14

ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΗΜΕΡΑ Τουρκικό υποβρύχιο έξω από το Πήλιο - Εικονική αποστολή θαλάσσιας απαγόρευσης στην κίνηση του 521 ΤΠΝ


Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε σε ελάχιστη απόσταση από τις ακτές του Πηλίου. 
 
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο defencenet.gr, ένα υποβρύχιο εντοπίστηκε να έχει ημιαναδυθεί πριν βυθιστεί ξανά μέσα στη θάλασσα.
 
"Τρίτωσε" το κακό, καθώς οι Τούρκοι προχώρησαν και σε άλλη πρόκληση, πριν καλά-καλά ξεχαστούν οι πρώτες δύο, καθώς εθεάθη τουρκικό υποβρύχιο μεταξύ Σποράδων και Πηλίου να κάνει ανάδυση σήμερα το πρωϊ.
 
Το συμβάν έλαβε χώρα στις 10:25 όταν το υποβρύχιο εντοπίστηκε να πραγματοποιεί ανάδυση κοντά στις ακτές του Πηλίου, συγκεκριμένα μεταξύ Σκιάθου και του ακρωτηρίου Σηπιάδος στο νότιο Πήλιο, στο άνοιγμα δηλαδή του Παγασητικού Κόλπου.
 
Σε σχετική έρευνα του defencenet προκειμένου να αποκλειστεί η περίπτωση ότι ήταν ελληνικό το υποβρύχιο (αν και η περιοχή ουδόλως προσφέρεται για κινήσεις ελληνικών υποβρυχίων) υπήρξε επιβεβαίωση ότι κανένα ελληνικό υποβρύχιο δεν έπλεε στην περιοχή.
 
Αντίθετα υψηλά ιστάμενη πηγή του ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει την ύπαρξη τουρκικού υποβρυχίου στο Κ.Αιγαίο τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "ένα σκάφος του τουρκικού Ναυτικού έπλεε σήμερα στο Αιγαίο και αυτό ήταν ένα υποβρύχιο στην περιοχή του Κ.Αγαίου"
 
Ο λόγος για τον οποίο το τουρκικό υποβρύχιο έπλεε σε αυτήν την μη ενδιαφέρουσα στρατηγικά περιοχή, είναι ότι το σημείο που εντοπίστηκε αποτελεί έξοδο των αποβατικών πλοίων του ΠΝ τα οποία σε περίπτωση κρίσης θα μεταφέρουν το 521 ΤΠΝ!
 
Η κίνηση του τουρκικού υποβρυχίου είχε συγκεκριμένη στόχευση (και στο παρελθόν έχουν υπάρξει  ανάλογες πλόες που δεν έχουν εντοπιστεί). Η ανίχνευση της περιοχής έχει ως στόχο την εκτέλεση θαλάσσιας απαγόρευσης στις ενισχύσεις που θα σπεύσουν στα νησιά του Α.Αιγαίου.
 
 defencenet.gr