12.12.14

"Βλέπει" 5 δράστες η Αντιτρομοκρατική - Αυτοκίνητο "φυγάδευσε" το Καλάσνικοφ και μηχανή την ομάδα υποστήριξης

Ήταν 03:00 τα ξημερώματα όταν μια μοτοσικλέτα πλησίασε το κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό, πυροβόλησε με Καλάσνικοφ και εξαφανίστηκε προς το Γαλάτσι.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να γεμίσει το σημείο αστυνομικούς και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Αυτή τη φορά οι δράστες είχαν λίγο διαφορετικό σχέδιο. Μια μοτοσικλέτα με δυο επιβαίνοντες προσέγγισε το κτίριο της πρεσβείας από την οδό Σώχου, όπως αναφέρουν αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες και ο συνοδηγός με Καλάσνικοφ "γαζώνει" το κτίριο, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές στους τοίχους και τα τζάμια.
Συγχρόνως, από την οδό Παύλου Μελά κινείται προς την πρεσβεία ένα αυτοκίνητο. Εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν πως ίσως αυτό να ήταν το "μέσο" για να φυγαδεύσουν οι δράστες το όπλο της επίθεσης.
Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, το αυτοκίνητο εμφανίζεται στην Σώχου, κάνει αναστροφή προς την Παύλου Μελά και εξαφανίζεται ενώ η μηχανή φεύγει προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου.
Αστυνομία και Αντιτρομοκρατική πιστεύουν ότι είναι πιθανό να υπήρχε και δεύτερη μοτοσικλέτα, επίσης με δυο επιβαίνοντες, στην ομάδα υποστήριξης.
 defencenet.gr